Instalator nie widzi dysku
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
A masz dysk zewnętrzny USB? Ten powinien widzieć. Z tym że to bez sensu. To diabelnie wolne jest. Może powinieneś zejść na starszy system macOS. W tym momencie nie mogę wiele pomóc.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re: Instalator nie widzi dysku
Stała się dziwna rzecz dołożyłem do pendrive kexta SATA-100-series-unsupported.kext ale sprawiał on że pendrive w ogóle nie bootował. Następnie usunąłem tego kexta i uruchomiłem komputer z pendrive (już bez tego nowego kexta) i o dziwo wtedy w coverze pojawił mi się mój dysk. Właśnie teraz bootuje z pendrive i spróbuje uruchomić instalkę . Dam jutro znać.
Dziękuję za dzisiejszą pomoc.
Dziękuję za dzisiejszą pomoc.
No nie wiem teraz bootuje z pendrive i zatrzymałem się na "AppleBCM5701Ethernet [1000001a9, BRCM]: 0 <ptr> BCM5701Enet: setPowerLevels - set System Wake CapabilityEnable failed, WoL, RC"
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
IO80211Family.kext powoduje ten problem IMHO. Trzeba by było go wymienić na starszy. Dlatego poleciłem zejście na wcześniejszy system.
No i takie rzeczy do funkcjonowania były by potrzebne: FakePCIID.kext i FakePCIID_BCM577XX_as_BCM57765.kext
To znaczy tak mi się wydaje
No i takie rzeczy do funkcjonowania były by potrzebne: FakePCIID.kext i FakePCIID_BCM577XX_as_BCM57765.kext
To znaczy tak mi się wydaje

Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Walczę dalej. Teraz mam pomysł . Podłączyłem pendrive do innego komputera na którym bootuje ok. i teraz chce zainstalować macOS na dysku i następnie przepiąć go do docelowego hp. Jednak podczas instalacji mam problem, gdy chcę zainstalować macOS otrzymuje komunikat "The bless tool was unable to set the current boot disk"
Czy można to jakoś naprawić ?
Więc tak, zainstalowałem macOS Catalina na moim innym pc (intel i3 3220, hd 7790, MSI) i teraz wszystko gra. Najwidoczniej HP nie do końca dogaduje się z hackitosh.
Dziękuje za całą pomoc temat można zamknąć