Mojave na Dell OptiPlex 5060
Re: Mojave na Dell OptiPlex 5060
nooo ja w tym Dellu mam ALC255 aka ALC3234, zaden z layoutow nie obsluguje w pelni wszystkich wejsc i wyjsc. bede musial zrobic codecdump na ubuntu i napisac na insanelymac zeby mi chlopaki ogarneli caly layout w kodeku, wtedy bedzie gicior. ale tak poki co sprawdza sie layout 30 wiec nie ma zle. Sprzedam lapka xD
Mati_Waldi
Alpha01 DKnoto siemka pany. sprawa jest. ktorys z was wspominal pamietam ze hackintoshowal duzo delli... Wpadl mi w rece Latitude 7490 z i5 8350U, no i oczywiscie nie moglo sie obyc bez prob zmordowania Mojave na nim. ni skurczybyka nie gada, ciagle dostaje przekreslone kolko. macie jakies dzialajace EFI?? niestety to z mojego optiplexa nie ma bata zeby ruszylo...niby pasek ladowania, ale jak dojdzie do konca to cisza, jak jest w verbose to staje caly czas w tym samym miejscu co instalator. w sumie tak myslac podejrzenia padaja na ustawienia BIOSu... czy to czysty clover czy z unibeasta, RAM juz przekladalem... podrzuccie jakis pomysl bo moj mozg zacmiony z deczka i zapewne cos pominalem...
Mati_Waldi
@MatiWaldi ja mam trzy chodzące Delle, niestety nie daje mi to podstaw do stwierdzenia, że wiem
coś więcej o stawianiu Hackintosha na sprzęcie tej firmy. Każdy ich komputer jaki próbowałem to
indywidualne problemy
BTW. Kiedyś odpalałem WiFi w Lenovo T400, jak dotarłem do dokumentacji serwisowej to się za głowę
złapałem - ten jeden model miał prawie 50 wariantów różnych kart.
coś więcej o stawianiu Hackintosha na sprzęcie tej firmy. Każdy ich komputer jaki próbowałem to
indywidualne problemy

BTW. Kiedyś odpalałem WiFi w Lenovo T400, jak dotarłem do dokumentacji serwisowej to się za głowę
złapałem - ten jeden model miał prawie 50 wariantów różnych kart.
Desktop: Dell OptiPlex 7040 | Intel Core i7 6700 | HD 530 | AMD Radeon FirePro W5100 | 24GB RAM
- SSD/M.2 WD Black SN750 1TB: macOS Catalina 10.15.7 (19H1011)
- SSD/SATA Samsung 850 EVO 120 GB: macOS High Sierra 10.13.6 (17G14042)
No ja też jakimś specjalista nie jestem. Ale ściągnąłem wczoraj przed snem dwie konfigurację clovera do delli z takimi samymi podzespołami i będę dzisiaj próbował. Poza tym będę musiał walczyć z DW1820A bo innej karty nie mam. AE mam gdzieś gotowy config i to w pełni dzialajacy więc jestem pełen optymizmu. Mam nadzieję że to nie będzie tym razem trwało tyle ile z optiplexem xD
Mati_Waldi
Panowie, ponizej screen na czym mi sie zatrzymuje, niezaleznie od configu, kextow i wszystkiego innego... Domniemywam w takim razie ze to kwestia jakichs ustawien w BIOSie, no bo coz by innego, skoro kilka roznych konfiguracji i gotowych EFI wyprobowalem. Co najsmieszniejsze, nawet Unibeast, ktory dal rade na optiplexie, tutaj wymieka... Jakies sugestie?
- Załączniki
-
- Screenshot 2019-09-07 at 17.11.41.png (494.06 KiB) Przejrzano 1741 razy
Mati_Waldi
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
init: error getting PHY_MODE?
Zmień gniazdo USB. Najlepiej jakieś USB 2.0.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC