Jako iz w moje rece wpadla ciekawa maszynka Della w formie USFF, postanowilem na niej postawic Mojave. Jako ze system ten stoi juz na moim lapku od MSI, stwierdzilem ze uzyje tejze wspomnianej maszynki jako powiedzmy mac mini. Jakiez bylo moje zaskoczenie gdy Clover "nie chcial zobaczyc" pendrive instalacyjnego... a kiedy juz zobaczyl to ledwie pojawil sie napis start i restart kompa... szukalem i kombinowalem jakies 3 dni, i stwierdzilem ze sprobuje z czystej ciekawosci narzedzia unibeast, by zobaczyc czy ja cos spier**liłem, czy maszynka ta wymaga juz grubszej wiedzy... NO I po wyborze pendrive z instalacja pojawia sie start, pare linijek tekstu, potem linijka z krzyzykami i restart... Nosz kurła, taka mała maszynka a tak bardzo wymagajaca w konfiguracji?? Siedze, i siedze i mysle, i kombinuje, i nic mi nie wychodzi... Może byłby ktos w stanie pomóc, nakierowac, cos doradzic... Sciagnalem nawet Cataline przez installmacos.py ale createinstallmedia wyrzuca mi ze |Install macOS Catalina Beta.app wydaje sie nie byc prawidlowa aplikacja instalacyjna... No rynce opadaywujom... nie mam pomyslu, a chcialbym to ruszyc z racje tego ze laptopa jestem zmuszony sprzedac, i wolalbym na tym kompie miec jednak macOSa do ktorego juz sie przyzwyczailem. W razie potrzeby moge powrzucac zdjecia, czy zawartosci EFI, czy czegokolwiek jeszcze trzeba, a ponizej specyfikacja rzeczonego Della
Dell Optiplex 5060 USFF (D10U300)
Chipset Intel Q370
Procesor i5 8500T
Grafika Intel UHD630
8 GB DDR4 2400MHz
WiFi DW1820A lub DW1830 (do wyjecia z laptopa do sprzedazy xD )
M.2 SSD Hynix 256 Gb
Audio Realteck ALC255
Jesli jeszcze jakies informacje sa wymagane chetnie dostarcze

tak wiec ekipo... HELP PLEASE... ;(