Mojave na Dell OptiPlex 5060
Re: Mojave na Dell OptiPlex 5060
bios podaje ALC3234, windows zaś podawał ALC 255. Tak mam na EFI.
Mati_Waldi
bios podaje ALC3234, windows zaś podawał ALC 255. Tak mam na EFI.
Mati_Waldi
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Czyli MultiBeast ci spaprał sprawę.
Musisz teraz odzyskać oryginał AppleHDA.kext, albo Pacifist-em z instalatora i wkopiować do systemu (/System/Library/Extensions/AppleHDA.kext), albo ściągnąć z neta
i programikiem do instalacji kextów zainstalować.
Tą wersję z EFI wytorbić!
Ważne, po wkopiowaniu tego kexta by zrestartować i sprawdzić czy jest sygnowany i załadowany.
No i numerek injekcji audio zastosować: 12 w config.plist
Musisz teraz odzyskać oryginał AppleHDA.kext, albo Pacifist-em z instalatora i wkopiować do systemu (/System/Library/Extensions/AppleHDA.kext), albo ściągnąć z neta
i programikiem do instalacji kextów zainstalować.
Tą wersję z EFI wytorbić!
Ważne, po wkopiowaniu tego kexta by zrestartować i sprawdzić czy jest sygnowany i załadowany.
No i numerek injekcji audio zastosować: 12 w config.plist
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
no i zaktualizowalem Clovera i uj wielki wszystko strzelil... masakra jakas
Mati_Waldi
Mam, wiem ze wystarczy podmienic. Wiem ze ma inaczej foldery zlokalizowane, zaktualizowalem ja dlatego ze gdzies wyczytalem ze aby patchowanie grafiki dalo rade to trzeba najnowszy clover. Po prostu kombinuje zeby w koncu to ustawic do pionu jak nalezy.
Co do appleHDA... jest obecny w S/L/E jak i w L/E... nosz kuzwa po kiego grzyba dwa na raz
Co do appleHDA... jest obecny w S/L/E jak i w L/E... nosz kuzwa po kiego grzyba dwa na raz
Mati_Waldi