Problem z instalacją macOS Sierra

Masz komputer na którym chcesz zainstalować macOS? Przymierzasz się do kupna nowych podzespołów? Szukasz porady? Chętnie pomożemy!
Reeche
rookie

Problem z instalacją macOS Sierra

Post autor: Reeche »

Witam, od razu zaznaczę, iż jestem nowy na forum i jeśli umieściłem post w złym dziale, to proszę o przeniesienie. Mój problem jest już w momencie gdzie dochodzę do menu instalacyjnego, a mianowicie "Zainstaluj ponownie macOS", klikam dalej ale wtedy wyskakuje komunikat "Przed pobraniem i odtworzeniem systemu macOS, Apple musi sprawdzić, czy ten komputer kwalifikuję się do tego.", a po kliknięciu dalej nic się nie dzieje. Połączenie internetowe mam przez kabel Ethernet.
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Re: Problem z instalacją macOS Sierra

Post autor: Alpha01 »

Witamy na forum!
Pisze na telefonie, wiec bardzo lakonicznie. Potrzebny opis hardware i wglad do efi. Upakuj efi w zip i przeslij.
Czy ustawiles bios pod sprzet?
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Reeche
rookie

A więc hardware ma się tak:
Płyta głowna: Asus P7H55-M
Procesor: Intel core i3 530
Karta graficzna: Radeon HD 6450
RAM: 4GB DDR3
Co do tego jak mam spakować EFI? niezbyt się znam. Skopiować z pendrive instalacyjnego w zip i wysłać?
Reeche
rookie

Tutaj link do EFI w zip na mediafire:
http://www.mediafire.com/file/b0sqy7w93 ... I.zip/file
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

Wow, nie liczyłem się już z tak starym sprzętem. Będziesz miał kupę roboty z tym i wiele prób.

Co bym próbował.
1. Reset BIOS Defaults, ustaw SATA na AHCI i C State na C3.
2 Ustaw SMBIOS na 11,3 i enable Generate Pstate and Cstate w ACPI wClover config,
albo wkopiuj nową efi, którą znajdziesz tu:

https://ufile.io/63rjuiwm

W folderze EFI JEST JESZCZE DSDT.aml, najpierw próbuj bez a następnie wkopiuj to do CLOVER/ACPI/patched.

Oczywiście nic nie gwarantuję.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
ODPOWIEDZ