Instalacja Catalina na Celeron G1840 H81M
Instalacja Catalina na Celeron G1840 H81M
Cześć tak sobie krążę po sieci i szukam jak zainstalować MacOS na takim sprzęcie :
CPU: G1840
GPU: HD7770 lub Intel HD
8GB RAM
120GB SSD
AsRock H81M-DG4
A więc virtualkę mam, obraz pobrałem i wrzuciłem na pendrive. Config.plist zrobiłem chyba, teraz kexty może ktoś ma jak to dobrze zrobić ? ani gotowca ani porządnej instrukcji nie znalazłem ;/
CPU: G1840
GPU: HD7770 lub Intel HD
8GB RAM
120GB SSD
AsRock H81M-DG4
A więc virtualkę mam, obraz pobrałem i wrzuciłem na pendrive. Config.plist zrobiłem chyba, teraz kexty może ktoś ma jak to dobrze zrobić ? ani gotowca ani porządnej instrukcji nie znalazłem ;/
Re: Instalacja Catalina na Celeron G1840 H81M
Ale widziałem że odpalali, w takim razie jaki procesor tu wrzucić żeby śmigało ? 

Tutaj np : https://www.tonymacx86.com/threads/succ ... 30.178360/
Tylko że ja zamiast GT730 mam GT210 lub Radeona HD7770
jak nie to bedę szukał i5-4460
Tylko że ja zamiast GT730 mam GT210 lub Radeona HD7770

- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Wypadało by to sprawdzić. Czemu nie sprawdziłeś?
Jest pewne że grafika nie będzie działać na tym procesorze, ale z tym Radeonem HD7770, hmmm diabli wiedzą. Nikt prawie tego nie próbował.
Jest tam w użyciu ssdt-2.aml, która tyczy się procesora Core2 Duo T9400 @ 2.53GHz, trochę to dziwne, ale nie chcę wchodzić w detale.
Możesz spróbować, trzeba jedynie nieco unowocześnić config.plist.
Jest pewne że grafika nie będzie działać na tym procesorze, ale z tym Radeonem HD7770, hmmm diabli wiedzą. Nikt prawie tego nie próbował.
Jest tam w użyciu ssdt-2.aml, która tyczy się procesora Core2 Duo T9400 @ 2.53GHz, trochę to dziwne, ale nie chcę wchodzić w detale.
Możesz spróbować, trzeba jedynie nieco unowocześnić config.plist.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
No własnie musze ogarnąć,jakis turtorial jeszcze mam Nvidie GT210 jak by radeon nie poszedł 

EFI a z czym to się je ? Wybacz ale ja totalny noob w kwestii hackintosha. masz może jakieś linki do jakiś normalnych turtoriali ?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Piszesz "A więc virtualkę mam, obraz pobrałem i wrzuciłem na pendrive. Config.plist zrobiłem", – to ma się wrażenie że już jakieś pojęcie w tej kwestii masz.
Na virtualce instalujesz program Clover Confiurator, montujesz nim EFI z tego USB-Sticka zwanego czasami pendrive i kopiujesz cały rozpakowany na pulpicie folder EFI na EFI tego USB-Sticka. EFI to ukryta partycja, nazywa się tak jak folder który się na nią kopiuje. Proste co?
Jeśli poprawnie wykonałeś USB Install Stick, to masz gotowy do startu z BIOS i próby instalacji. Najlepiej pozostawić tylko jeden HDD/SSD i ten będzie formatowany na samym początku instalacji na format APFS.
Na virtualce instalujesz program Clover Confiurator, montujesz nim EFI z tego USB-Sticka zwanego czasami pendrive i kopiujesz cały rozpakowany na pulpicie folder EFI na EFI tego USB-Sticka. EFI to ukryta partycja, nazywa się tak jak folder który się na nią kopiuje. Proste co?
Jeśli poprawnie wykonałeś USB Install Stick, to masz gotowy do startu z BIOS i próby instalacji. Najlepiej pozostawić tylko jeden HDD/SSD i ten będzie formatowany na samym początku instalacji na format APFS.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC