Siema,
Dzięki pomocy #Alpha01 zainstalowałem Catalina 10.15.2, system wyglada dość stabilnie. Mam jedynie problem z Sidecar, mogę połączyć się z ipadem jednak obraz na nim jest czarny, w ustawieniach hackintosha iPad jest dostępny jako ekran tylko nie ma na nim obrazu. Z ipadem jestem połączony przez wifi, bluetooth
Sidecar
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Jaką kartę WIFI używasz?
Na początek, usuń wszystkie urządzenia z iCloud i połącz je ponownie. SideCar potrzebuje prawdopodobnie połączenia iCloud. Czyli należy usunąć wszystkie urządzenia i najpierw podłączyć hackintosha pod chmurę
No i czekaj pewien czas, może 15 minut.
Z tego co czytałem (brak sprzętu do testu), to zdecydowana większość konfiguracji nie działa, działa taka:
SMBIOS iMac18,3, BCM94360CS2 albo USB i iGPU (connectorless) zaktywowane. Tu jest wskazówka co jest niejako wymagane.
Musi też działać HEVC-Video.
...
SMBIOS 19,2 też powinien działać.
Na początek, usuń wszystkie urządzenia z iCloud i połącz je ponownie. SideCar potrzebuje prawdopodobnie połączenia iCloud. Czyli należy usunąć wszystkie urządzenia i najpierw podłączyć hackintosha pod chmurę

No i czekaj pewien czas, może 15 minut.
Z tego co czytałem (brak sprzętu do testu), to zdecydowana większość konfiguracji nie działa, działa taka:
SMBIOS iMac18,3, BCM94360CS2 albo USB i iGPU (connectorless) zaktywowane. Tu jest wskazówka co jest niejako wymagane.
Musi też działać HEVC-Video.
...
SMBIOS 19,2 też powinien działać.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re:
Siema, dzięki za pomoc.
Wiesz co zrobiłem tak jak mówiłeś z iCloud i nic nie pomogło. Może ta konfiguracja by pomogła ale wole nie próbować
Wiesz co zrobiłem tak jak mówiłeś z iCloud i nic nie pomogło. Może ta konfiguracja by pomogła ale wole nie próbować

Gigabyte Z390 Aorus Pro, Core i7- 9700K, MSI Radeon RX 5700 XT, 32 GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Re: Sidecar
Kompatybilne iPady:
iPad Pro (wszystkie modele)
iPad (6. Generacja albo nowsze)
iPad mini (5. Generacja)
iPad Air (3. Generacja)
Kompatybilne maci:
MacBook Pro (2016 albo nowszy)
MacBook (2016 albo nowszy)
MacBook Air (2018 albo nowszy)
iMac (2016 albo nowszy oraz iMac Retina 5K 27“ z 2015)
Mac mini (2018 albo nowszy)
Mac Pro (2019)
Można próbować uruchomić Sidecar na "innych"
komputerach Mac, korzystając z narzędzia Sidecar Patcher. Bez gwarancji naturalnie.
https://github.com/pookjw/SidecarPatcher
iPad Pro (wszystkie modele)
iPad (6. Generacja albo nowsze)
iPad mini (5. Generacja)
iPad Air (3. Generacja)
Kompatybilne maci:
MacBook Pro (2016 albo nowszy)
MacBook (2016 albo nowszy)
MacBook Air (2018 albo nowszy)
iMac (2016 albo nowszy oraz iMac Retina 5K 27“ z 2015)
Mac mini (2018 albo nowszy)
Mac Pro (2019)
Można próbować uruchomić Sidecar na "innych"

https://github.com/pookjw/SidecarPatcher
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC