Handoff i AirDrop bez kombinowania? To możliwe z kartą AzureWave AW-CB160H

Zbiór poradników i linków do tutoriali które można wykorzystać przy pracy z wieloma wersjami macOS.
Awatar użytkownika
razor1995
Mistrz
Kontakt:

Handoff i AirDrop bez kombinowania? To możliwe z kartą AzureWave AW-CB160H

Post autor: razor1995 »

Dokładnie. Do czasu przetestowania myślałem, że Handoff i AirDrop bezproblemowo ruszą tylko na oryginalnych kartach Apple, montowanych śmiesznymi przejściówkami w laptopie. Jednak, gdy zamontowałe moją AzureWave AW-CB160H w laptopie, zdziwiłem się. Wystarczyło dorzucić kext-popychacz do Bluetooth, i od razu ruszył mi Handoff i AirDrop :)
Screeny na dowód:
Obrazek

Obrazek

Kartę kupowałem tutaj: https://www.aliexpress.com/item/AzureWa ... 5c0f70TBCp

Jedyny oriblem jaki występuje - aby zainstalować sterowniki dla tej karty pod Winows, trzeba się trochę nagimnastykować - sterowniki WiFi wchodzą od desktopowej karty Asusa, a Bluetooth czyste od Broadcom'a. Gdyby ktoś szukał, mogę podesłać, mam sprawdzoną paczkę :)

Szresze testy niebawem :)
Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | macOS Big Sur beta 8
Awatar użytkownika
mrhackintosh
Admin
Kontakt:

Re: Handoff i AirDrop bez kombinowania? To możliwe z kartą AzureWave AW-CB160H

Post autor: mrhackintosh »

O ! Będę pamiętał bo z tymi kartami to jest zawsze problem w lapkach. Mam ich całą stertę i każda ma jakieś mankamenty albo coś nie działa :)
Daaamiaann
rookie

Post autor: Daaamiaann »

Cześć, czy może masz nadal tą paczkę? Ogólnie wszystko u mnie działa, ale mam krótkie kabelki od anten i umieściłem je za matrycą, skutek jest taki, że po lekkim oddaleniu się od laptopa instant hotspot nie łapie a bluetooth się rozłącza. Raczej to wina sterowników.
Laptop: Dell Latitude E7440 | Intel Core i5 4200U | Intel HD 4400 | 8GB RAM | Samsung SSD EVO 860 500GB | macOS Catalina 10.15.2
Awatar użytkownika
razor1995
Mistrz
Kontakt:

Post autor: razor1995 »

Używam tych sterowników Asusa: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wire ... 8_2143.zip
Natomiast piszesz o instant hotspot, czyli problem masz z MacOS :P
Mnie instant hotspot nie działa - pokazuje iPhone, ale nie potrafi się z nim połączyć. Używam tych kextów: https://www23.zippyshare.com/v/6JbGMZIQ/file.html
Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | macOS Big Sur beta 8
Daaamiaann
rookie

Post autor: Daaamiaann »

Dzięki sprawdzę, wiesz co u mnie się dwa razy połączył i nawet działało, ale tak jakby słabo te antenki łapały.
Laptop: Dell Latitude E7440 | Intel Core i5 4200U | Intel HD 4400 | 8GB RAM | Samsung SSD EVO 860 500GB | macOS Catalina 10.15.2
ODPOWIEDZ