Xiaomi Notebook PRO i5 11300h MX450

Masz komputer na którym chcesz zainstalować macOS? Przymierzasz się do kupna nowych podzespołów? Szukasz porady? Chętnie pomożemy!
Post Reply
214Patryk

Xiaomi Notebook PRO i5 11300h MX450

Post by 214Patryk »

Witajcie, od około roku jestem właścicielem laptopa Xiaomi Notebook PRO 15 z procesorem Intel 11 generacji i5 11300h oraz dedykowaną grafiką Nvidia MX450, w związku z tym że Windows 11 mi się znudził (tak naprawdę to nigdy go nie lubiłem przez jego niedopracowanie i inne liczne problemy) postanowiłem spróbować zainstalować na moim sprzęcie Mac OSa. Czy istnieje w ogóle możliwość powodzenia tej misji? :D Instrukcja Open Core zawiera poradę maksymalnie dla 10 generacji, czytałem w internecie że wielu się udało, ale żadnych informacji o hackintoshu na tym konkretnym procesorze nie znalazłem. Jak na razie skonfigurowałem pendrive instalacyjnego Mac Os Big Sur oraz open core wraz z wszystkimi kextami według poradnika do 10 generacji, open core się uruchamia ale przy próbie odpalenia instalki proces zatrzymuje się na [EB|LOG:EXITBS:START]. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Pozdrawiam :)
Azteca
Mistrz

Re: Xiaomi Notebook PRO i5 11300h MX450

Post by Azteca »

Nie uda się, po prostu karta graficzna na tym procesorze nie działa z macOS. Jeśli komuś się udało z tym procesorem, to miał pewnie kartę graficzną w zewnętrznej stacji na Thunderbolt.
Co do błędu to może być wiele powodów - https://dortania.github.io/OpenCore-Ins ... itbs-start
214Patryk

Post by 214Patryk »

Dzięki za info, czy ten błąd może być wynikiem braku wsparcia karty? (wiem, że nie mam co liczyć na działanie MX450 ale czy integra też nie zadziała?) Wypróbowałem wszystkie rozwiązania z instrukcji dortany niestety w każdym przypadku mam ten sam błąd.
Azteca
Mistrz

Post by Azteca »

Powodów może być wiele jak pisałem, ponieważ to błąd jak w aucie, przekręcasz kluczyk a tu nic tylko czerwona kłódka świeci.

Najczęściej to problem z CFG-Lock.
Przestaw AppleCpuPmCfgLock i AppleXcpmCfgLock na YES w config.plist.
Post Reply