witam chciałbym zainstalować na moim komputerze warsztatowym Macos catalina.
Próbowałem już chyba każdy plik efi jaki jest możliwy i nie dodam że jestem świeży w tym temacie i nie ukrywam że niektóre rzeczy są dla mnie czarną magią. Widziałem działającego macos na podobnej specyfikacji z tym samym procesorem i wszystko działało ale nie znalazłem żadnych gotowych paczek plików pod moją specyfikacje
Msi B85M-G43
Intel Pentium G3260
8gb 1333 mhz
Pomoc w instalacji macos catalina PENTIUM G3260
-
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Re: Pomoc w instalacji macos catalina PENTIUM G3260
Moja rada to zamiana tego "procesorka" na powiedzmy i5-4670, i5-4690, i7-4770, i7-4790.
Wtedy odpada praca którą można jedynie wykonać posiadając ten sprzęt, albo zdobyć dane dla CPUFriendDataProvider.kext z sieci.
Być może da się zainstalować bez CPUFriend.kext. Ale żaden applowski SMBIOS nie ma danych dla tego procesora.
Inna sprawa to karta graficzna. Osobiście dodał bym DGPU typu AMD Radeon RX od 4xx.
Wtedy odpada praca którą można jedynie wykonać posiadając ten sprzęt, albo zdobyć dane dla CPUFriendDataProvider.kext z sieci.
Być może da się zainstalować bez CPUFriend.kext. Ale żaden applowski SMBIOS nie ma danych dla tego procesora.
Inna sprawa to karta graficzna. Osobiście dodał bym DGPU typu AMD Radeon RX od 4xx.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC