Mojave na Dell OptiPlex 5060
Re: Mojave na Dell OptiPlex 5060
Panowie.... MAMY TOOOO!!!!!!! Kurła jego w morde kopana xD choc w sumie moze nie tak do konca bo tylko jeden DP dziala w systemie. teraz pytanie czy to jest con0 czy con2?? ktore mam skopiowac np jako con1 albo con3 zeby uzyskac drugi port??
Dobrze myslalem. system sie ladowal i logowal, ale nie przekazywal obrazu na zaden z DP, tylko do connectora VIDEO na plycie glownej (tam gdzie powinno byc podpiete HDMI 2.0b) i ten connector traktowal jako glowny. mialem nosa, jestem z siebie kurewsko dumny xD dzieki chlopaki za pomoc, jak juz sobie wszystko dokladnie poukladam, wrzuce cale EFI do pierwszego posta, albo lepiej moze jakis maly tutek??
Dobrze myslalem. system sie ladowal i logowal, ale nie przekazywal obrazu na zaden z DP, tylko do connectora VIDEO na plycie glownej (tam gdzie powinno byc podpiete HDMI 2.0b) i ten connector traktowal jako glowny. mialem nosa, jestem z siebie kurewsko dumny xD dzieki chlopaki za pomoc, jak juz sobie wszystko dokladnie poukladam, wrzuce cale EFI do pierwszego posta, albo lepiej moze jakis maly tutek??
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2019-08-18 o 22.47.14.png (82.46 KiB) Przejrzano 1991 razy
-
- Zrzut ekranu 2019-08-18 o 22.40.34.png (168 KiB) Przejrzano 1991 razy
-
- Zrzut ekranu 2019-08-18 o 22.37.54.png (35.09 KiB) Przejrzano 1991 razy
Mati_Waldi
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Brawo ty, hahah, tylko słownictwo dobieraj mniej "kontrowersyjne".
Tutka zrób i może wcale nie małego. Wielu może to interesować. Oczywiście w nowym temacie, bo tu się zgubi.
To może było by ciekawe:
https://www.tonymacx86.com/threads/guid ... em.269149/
Tutka zrób i może wcale nie małego. Wielu może to interesować. Oczywiście w nowym temacie, bo tu się zgubi.
To może było by ciekawe:
https://www.tonymacx86.com/threads/guid ... em.269149/
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
@Alpha01 a pamiętasz początek jak nie mogłem zbootowac instalacji?? Właśnie instaluje najnowsze Mojave na 970 EVO NVME. Zrobiłem USB metoda create install media i zainstalowałem najnowszego clovera,zainstalowalem sterowniki takie jak były na starym USB (tym z unibeasta) , wrzuciłem kext i config.plist z SSD i instalacja zapierdziela. I prawdę mówiąc mam nadzieję że po uruchomieniu skopiuje tylko EFI i będzie wszystko grać xD
Mati_Waldi
Aaa właśnie. Oba Display Porty działają. Jedyne co mi spędza trochę sen z powiek to brak pełnego layoutu do audio. Nie działa wyjście liniowe cyfrowe/analogowe. I USB typ c ale nie miałem i nie mam żadnego urządzenia które mógłbym podpiąć podczas mapowania i nie uwzględniłem go w patchu ssdt. Poza tym wszystko jak należy xD
Mati_Waldi
no i mam idealnego USB Instalacyjnego, juz podczas instalacji wifi i bluetooth dzialaly, prosily o haslo itp. i Wszystko dziala OOB, wystarczy skopiowac caly folder EFI i gra gitara:D to mnie sie podoba xD
Panowie, jak mialby wygladac taki tutorial? jakes szczegoly?? jaka forma?
Panowie, jak mialby wygladac taki tutorial? jakes szczegoly?? jaka forma?
Mati_Waldi
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Opisujesz sprzęt, także ukryte łącza jak te HDMI, czyli komponenty.
Opisujesz skąd macOS czyli czy maszyna wirtualna, czy skrypt ściągający, czy internet recovery.
No i po kolei co robiłeś, także co błędnie bo to dodaje smaku. Jakie kexsty, jakie drivery, ile piwa poszło. Takie coś.
Dodajesz zdjęcia i screenshoty.
Na tym forumowym software layout jest skromny, ale daje radę.
Opisujesz skąd macOS czyli czy maszyna wirtualna, czy skrypt ściągający, czy internet recovery.
No i po kolei co robiłeś, także co błędnie bo to dodaje smaku. Jakie kexsty, jakie drivery, ile piwa poszło. Takie coś.
Dodajesz zdjęcia i screenshoty.
Na tym forumowym software layout jest skromny, ale daje radę.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
@Alpha01 no spoczko. Usiade do tego na weekendzie, bo dzis i jutro ide na nocke, a ja po nockach jestem nie do zycia i myslenia
ale mysle ze przez weekend ogarne sprawe. Powiedz mi tylko czy jest mozliwosc wstawiac zdjecia w srodku tekstu?? a jesli tak to jak?

Mati_Waldi
ahhh bo i pieknie
bede sie musial przylozyc, to moj pierwszy jakikolwiek tutorial, i wypadaloby go zrobic porzadnie. xD w razie czego poprawki i uwagi mile widziane xD ale to przez weekend. Jeszcze szukam layoutu audio najodpowiedniejszego 

Mati_Waldi