Mojave na Dell OptiPlex 5060
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
A jak masz podłączony monitor. Na HDMI?
Jeśli tak dodaj na próbę boot argument
-cdfon
do config.plist
WhateverGreen.kext musi być.
Jeśli to nic nie da to trzeba może ustawić framebuffer w Hackintool.
Jeśli tak dodaj na próbę boot argument
-cdfon
do config.plist
WhateverGreen.kext musi być.
Jeśli to nic nie da to trzeba może ustawić framebuffer w Hackintool.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re: Mojave na Dell OptiPlex 5060
hahah no ja tez mysle ze sie przydaje xD a tak serio smieszku (xD) nie mam HDMI w ogole, mam tylko dwa DP plus na plycie glownej mam jeden taki connector jak laptopowy prawie wyglada i przy nim pisze VIDEO . ale generalnie igpu w tym procesorze ( i w tym modelu maca mini) ma 3 wyjscia. i nie wiem czy czasem po tej configuracji system nie wysyla obrazu wlasnie na to gniazdo VIDEO a DP sa wylaczone i wymagaja jeszcze dodatkowej konfiguracji. windows ma to do siebie ze po zainstalowaniu sterownikow wszyskie wyjscia dzialaja od strzala i hot plug. I generalnie ta maszynka jest robiona z certyfikacja Windows, z naklejkami i tak dalej i tak dalej. ja jakbym teraz chcial sie przepiac do drugiego DP to musze robic restarta systemu. a to bez tej konfiguracji, na podstawowym konfigu ktory unibeast robi przy tworzeniu USB instalacyjnego. dlatego wydaje mi sie ze jakas dodatkowa konfiguracja dla tych dwoch dp jest potrzebna.
Mati_Waldi
Jestem podpiety do tv 55 cali generalnie a patrz co mi pkazuje
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2019-08-17 o 22.01.50.png (37.36 KiB) Przejrzano 1782 razy
-
- Zrzut ekranu 2019-08-17 o 22.00.01 1.png (42.72 KiB) Przejrzano 1782 razy
Mati_Waldi
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Naciśnij alt i kliknij w Skalowana, to ci więcej pokaże.
Czegoś takiego jak DP plus nie ma, masz 2x DisplayPort 1.2 i 1x USB-C 3.2 z przodu.
Żaden mac nie wysyła sygnału na jakieś tam wyjście Video.
Nie masz tam jakiegoś porządnego monitora chłopie?
Zabawa z telewizorem w tym momencie nie za bardzo mi się podoba.
Czegoś takiego jak DP plus nie ma, masz 2x DisplayPort 1.2 i 1x USB-C 3.2 z przodu.
Żaden mac nie wysyła sygnału na jakieś tam wyjście Video.
Nie masz tam jakiegoś porządnego monitora chłopie?
Zabawa z telewizorem w tym momencie nie za bardzo mi się podoba.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Nie mam monitora. A co do tego wyjścia wideo... Ten konkretny model był sprzedawany z opcjonalnym wyjściem HDMI 2.0b które było wwpinane na tasmie właśnie przez to złącze video a z przodu jest wyjście USB typu C, ale nie ma możliwości puszczenia przez niego obrazu. Nie jest to port thunderbolt niestety. Nie zrozumieliśmy się troszkę.wiem że nie ma czegoś takiego jak DP+. Nie pisałem wcześniej o DP plus tylko pisałem że mam dwa DP plus do tego wejście video na płycie głównej xD ale mój błąd,źle dobrałem słowa xD a nawiasem mówiąc, nawet te DP nie są "hotplug"... Dlatego wydaje mi się że jest potrzebna dodatkowa ich konfiguracja.
Mati_Waldi
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
OK, a TV ma DP?
Z telewizorami są dodatkowe problemy pomimo właściwego podłączenia. Dlatego mało kto podczas instalacji używa TV.
Następna próba to FixDisplay w config.plist
Następnie polecam tą stronę, którą już pewnie znasz: Intel Framebuffer patching using WhateverGreen.
https://www.insanelymac.com/forum/topic ... nt-2626271
Z telewizorami są dodatkowe problemy pomimo właściwego podłączenia. Dlatego mało kto podczas instalacji używa TV.
Następna próba to FixDisplay w config.plist
Następnie polecam tą stronę, którą już pewnie znasz: Intel Framebuffer patching using WhateverGreen.
https://www.insanelymac.com/forum/topic ... nt-2626271
Bootloader OC
Bootloader OC
Tak, znam ten poradnik próbowałem już wg niego lecieć. Ale albo jestem za cienki albo to nie wystarcza. Ale fix display nie próbowałem. Wrócę z roboty to będę kombinował dalej i dam znać o efektach. Pozdro i spokojnej niedzieli 
Mati_Waldi
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Tu przykład jak to wygląda dla tego wspomnianego wcześniej i5-8500, w Devices/Properties:
- Załączniki
-
- config.plist.zip
- (3.19 KiB) Pobrany 146 razy
Bootloader OC
Bootloader OC