ASUS PRIME H310M-D Big Sur stop na [EB|#LOG:EXITBS:START]

Poradniki, instrukcje i dyskusja na temat instalacji macOS 11 Big Sur na komputerze PC.
el_chupacabra
rookie

Re: ASUS PRIME H310M-D Big Sur stop na [EB|#LOG:EXITBS:START]

Post autor: el_chupacabra »

Dźwięk działa. Wystarczy wybór odpowiedniego layoutu - w moim przypadku 11 i po problemie.

Co do dwóch monitorów to chyba wypada się poddać - moja płyta ma dwa wyjścia HDMI oraz VGA. Obraz jest na obu ale tylko w opencore, w systemie zostaje tylko HDMI, drugi jest czarny. Próbowałem i kombinowałem z patchowaniem iGPU, ale jedyne co udało się osiągnąć to klonowanie i to tylko na chwilę, potem przestał całkiem działać port HDMI na płycie, a zatem koniec zabawy w hackintoshowanie jako, że już nigdzie nie ma obrazu...

Pozostaje chyba jedynie zakup kompatybilnej karty z dwoma wyjściami.

Edit:
Dorwałem GeForce GT710. Wiadomo, że mniej wydajna niż integra (HD630), ale bardziej niż na wydajności zależy mi na obsłudze 2 monitorów. Po południu zamontuję i zobaczymy czy zadziała...
el_chupacabra
rookie

Post autor: el_chupacabra »

Wszystko śmiga, aż miło. Dwa monitory, zarządzanie energią, sleep, dźwięk, bluetooth, USB, no generalnie nie znalazłem niczego co by nie działało. Pozdrawiam, temat do zamknięcia.
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

Nie zamykamy tu tematów. Być może ktoś będzie podobny sprzęt przerabiać, wtedy ma gdzie pytać ;)
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
ODPOWIEDZ