Dźwięk działa. Wystarczy wybór odpowiedniego layoutu - w moim przypadku 11 i po problemie.
Co do dwóch monitorów to chyba wypada się poddać - moja płyta ma dwa wyjścia HDMI oraz VGA. Obraz jest na obu ale tylko w opencore, w systemie zostaje tylko HDMI, drugi jest czarny. Próbowałem i kombinowałem z patchowaniem iGPU, ale jedyne co udało się osiągnąć to klonowanie i to tylko na chwilę, potem przestał całkiem działać port HDMI na płycie, a zatem koniec zabawy w hackintoshowanie jako, że już nigdzie nie ma obrazu...
Pozostaje chyba jedynie zakup kompatybilnej karty z dwoma wyjściami.
Edit:
Dorwałem GeForce GT710. Wiadomo, że mniej wydajna niż integra (HD630), ale bardziej niż na wydajności zależy mi na obsłudze 2 monitorów. Po południu zamontuję i zobaczymy czy zadziała...
ASUS PRIME H310M-D Big Sur stop na [EB|#LOG:EXITBS:START]
-
- rookie
-
- rookie
Re: ASUS PRIME H310M-D Big Sur stop na [EB|#LOG:EXITBS:START]
Wszystko śmiga, aż miło. Dwa monitory, zarządzanie energią, sleep, dźwięk, bluetooth, USB, no generalnie nie znalazłem niczego co by nie działało. Pozdrawiam, temat do zamknięcia.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Re: ASUS PRIME H310M-D Big Sur stop na [EB|#LOG:EXITBS:START]
Nie zamykamy tu tematów. Być może ktoś będzie podobny sprzęt przerabiać, wtedy ma gdzie pytać 

Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC