OK, mamy już 12.3.1 do pobrania.
Instalacja bezproblematyczna i w miarę szybka.
Update 12.3.1
Update 12.3.1
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
-
- rookie
Re: Update 12.3.1
Hej,
Odkąd zaktualizowałem system do Monterey mam problem z aktualizacja w trybie ota. Zawsze muszę robić aktualizacje przez appstore. czy ktoś może wie gdzie może być błąd ? Odrazu Zaznaczam SIP mam enabled ustawione 0 w sekcji. SecureBoot mam disabled. Podczas wczytywania 0 błędów. żeby doprecyzować aktualizacja mogole się nie pojawia w OTA. zawsze pokazuje ze jest aktualny
Odkąd zaktualizowałem system do Monterey mam problem z aktualizacja w trybie ota. Zawsze muszę robić aktualizacje przez appstore. czy ktoś może wie gdzie może być błąd ? Odrazu Zaznaczam SIP mam enabled ustawione 0 w sekcji. SecureBoot mam disabled. Podczas wczytywania 0 błędów. żeby doprecyzować aktualizacja mogole się nie pojawia w OTA. zawsze pokazuje ze jest aktualny
-
- rookie
Ok. Udalo mi sie osiagnac wybierajac secureboot zgody z moim smbios. Musialem tylko zmienic na signed bo przy ustawieniu any nie startowal co jest normalne. Tylmo teraz pytanie czy stosowanie signed jest bezpieczne? Moze tak zostac na stale?
Masz na myśli SecureBootModel? Tak może zostać. Tu wpisuje się wartość zgodną z modelem symulowanego maca albo pozostawia robotę OpenCore wpisując Default. Disabled powoduje że mac nie widzi update.
Natomiast przy "signed" masz na myśli DmgLoading? Tak może zostać.
Natomiast przy "signed" masz na myśli DmgLoading? Tak może zostać.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
-
- rookie
Tak myślałem, ale wolałem się upewnić przez fachowca
. Mam jeszcze jeden problem ale to już założe osobny wątek żeby nie śmiecić