Instalacja ;)

Masz komputer na którym chcesz zainstalować macOS? Przymierzasz się do kupna nowych podzespołów? Szukasz porady? Chętnie pomożemy!
oOoJuRuSoOo

Instalacja ;)

Post autor: oOoJuRuSoOo »

Witam gorąco :)

Jestem tutaj nowy i zastanawiam się nad instalacją hackintosha (nie wiem czy jest możliwość i czy ma sens).

Generalnie próbowałem według poradnika zrobić recovery usb i coś tam się "powgrywało" jak odpalę botowanie z usb to wyświetla się Clover jednak nie mam pojęcia jak ugryźć temat z config.plist, w sensie nie wiem jak skonfigurować, w poradniku wątek się na tym urywa, i teraz nie wiem czy mam odpalić coś z tego usb i wtedy skonfigurować to czy jest możliwość aby zrobić to na windowsie. Wszędzie gdzie znajduje poradniki o konfiguracji to odpalają wszystko już na mac os-ie :/

Konfiguracja pc:

Mobo: aorus z390 master
Cpu: I9 9900K
Ram: G.Skill Trident Z 16GB
Grafika: Aorus RTX 2080 Ti Xtreme
Dysk: Docelowo nvme samsunga evo 970 plus jednak na ten moment wolałbym dokonać instalacji na ssd samsunga evo 860 lub 870 żeby przetestować maca (wcześniej nie miałem z nim styczności) i jeśli nie ogarnę to nie chce na nowo windowsa instalować ;)

Jest możliwość zrobienia czegoś w tym temacie?

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Re: Instalacja ;)

Post autor: Alpha01 »

Witamy na forum.
Problemem jest karta graficzna, dla ktorej nie ma drivera. W macOS musiala by byc wylaczona, albo wymieniona na AMD. Reszta jest ok.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Awatar użytkownika
pest801a
rookie

Re: Instalacja ;)

Post autor: pest801a »

witam
nie musisz instalowac Win na nowo mozesz zrobic clona na jakiegos starego HDD i przeniesc i zwolnic NVMe
mozesz uzyc np ACRONIS true image musisz zrobic i odpalic z pena nawet jak masz rozne wielkosci dyskow acronis ci dopasuje
Asus x99 delux II| i7-6800K Broadwell E |8x16 3200MHz|RX 590|S.970evo1T, S.980pro1T S.960 512|2x2T SSD sandisk| Power be quiet! POWER ZONE 750W|CPU Cooler: masterliquid ML240 RGB+ noktua| obudowa: MacPro3.1|
ODPOWIEDZ