HP Omen W7Y44EA
HP Omen W7Y44EA
Witam. Mam pytanie takie czy pójdzie na moim HP Omen Hackintosh? A jak tak to która wersja? Jak za to się zabrać? Bo w tym roku próbowałem i nawet Kexty modyfikowałem i config.plst i nie poszło. Podaję specyfikację mojego laptopa.
Procesor
Intel Core i5-6300HQ (4 rdzenie, 4 wątki, 2.30-3.20 GHz, 6MB cache)
Pamięć RAM
8 GB (SO-DIMM DDR4, 2133MHz)
Maksymalna obsługiwana ilość pamięci RAM
32 GB
Liczba gniazd pamięci (ogółem / wolne)
2/0
Dysk SSD M.2
128 GB
Dysk HDD SATA 7200 obr.
1000 GB
Wbudowany napęd optyczny
Brak
Typ ekranu
Matowy, LED, IPS
Przekątna ekranu
15,6"
Rozdzielczość ekranu
1920 x 1080 (FullHD)
Karta graficzna
NVIDIA GeForce GTX 960M
Intel HD Graphics 530
Pamięć karty graficznej
4096 MB GDDR5 (pamięć własna)
Karta wifi Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265
Dziękuję za pomoc.
Procesor
Intel Core i5-6300HQ (4 rdzenie, 4 wątki, 2.30-3.20 GHz, 6MB cache)
Pamięć RAM
8 GB (SO-DIMM DDR4, 2133MHz)
Maksymalna obsługiwana ilość pamięci RAM
32 GB
Liczba gniazd pamięci (ogółem / wolne)
2/0
Dysk SSD M.2
128 GB
Dysk HDD SATA 7200 obr.
1000 GB
Wbudowany napęd optyczny
Brak
Typ ekranu
Matowy, LED, IPS
Przekątna ekranu
15,6"
Rozdzielczość ekranu
1920 x 1080 (FullHD)
Karta graficzna
NVIDIA GeForce GTX 960M
Intel HD Graphics 530
Pamięć karty graficznej
4096 MB GDDR5 (pamięć własna)
Karta wifi Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265
Dziękuję za pomoc.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Re: HP Omen W7Y44EA
Witamy na forum.
Jeśli ma tą Intel HD Graphics 530, to jest teoretycznie możliwy każdy system macOS. Ja brał bym Mojave.
Ważne jest by wyłączyć kartę Nvidia.
Jeśli ma tą Intel HD Graphics 530, to jest teoretycznie możliwy każdy system macOS. Ja brał bym Mojave.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Witamy na forum.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Dziękuję za odpowiedź tylko że teraz mam problem taki że zrobiłem według tego poradnika: Instalacja macOS od zera, bez posiadania kopii macOS. Zrobiłem cały krok 1 ale kroku drugiego już nie rozumiem :/ Jak można mi było wytłumaczyć krok po kroku jak skonfigurować plik config.plist i czym to zrobić? Mam system Windows 10 i jak zajrzałem do tego pliku notatnikiem to aż się przestraszyłem że aż tyle tego jest wszystkiego i nawet nie wiem co mam tam zmienić. Dodam jeszcze że gdy próbowałem zabootować pendrive bez zrobienia kroku 2 z poradnika to mi clover zabootował i po wybraniu pierwszej ikonki z nazwą instal pojawiło mi się logo jabłuszka z paskiem ładowania które doszło do połowy i potem ekran zrobił się czarny. Pendrive co jakiś czas migał ale tak na oko co minuta i to tylko na chwilkę na 1 sekundę. Nic się nie zmieniało przez 5 minut i tylko wyłączenie laptopa pomagało by wrócić do windowsa.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Problem w tym że rzucasz się na najtrudniejszą rzecz, to znaczy hackintoshowanie laptopa.
W większości przypadków to robota dla profesjonalisty, który ma doświadczenie z patchowaniem DSDT.
I nawet dla niego nie będzie to bułka z masłem a harówka.
Najlepiej by było znalezienie gotowej EFI w sieci dla tego laptopa. Albo podobnego i metodą prób i błędów znalezienie odpowiedniej konfiguracji.
W większości przypadków to robota dla profesjonalisty, który ma doświadczenie z patchowaniem DSDT.
I nawet dla niego nie będzie to bułka z masłem a harówka.
Najlepiej by było znalezienie gotowej EFI w sieci dla tego laptopa. Albo podobnego i metodą prób i błędów znalezienie odpowiedniej konfiguracji.
Bootloader OC
Bootloader OC
To już z miejsca odpowiadam że nie ma nigdzie podobnej konfiguracji i nawet takiej samej konfiguracji tego laptopa. Od roku próbuję to zrobić różnymi metodami i lipa z miodem. Próbowałem nawet pełnym obrazem dmg zrobić i zawsze brakuje mi konfiguracji czyli pliku plst i kextów. A to oznacza że pewnie nie uda się zainstalować Hackintosha. Jak mam rację to proszę mnie w tym uświadomić by na darmo Panu czasu nie zabierać.
To jak jest to poproszę ten config
Tak czy siak i tak dziękuję bardzo mocno za chęci bo i tak poświęca Pan czas by mi pomóc. Naprawdę dziękuję.