Witam interesuje mnie instalacja OS X na tym sprzęcie i czy wgl. Jest możliwa ? Gdzieś czytałem ze pod procesor amd jest kłopot... pozdrawiam .
Procesor: AMD Ryzen 7 3750H
Ram : DDR4 2666MHz ,16GB
Grafika : GF RTX 2060 6GB / AMD Radeon RX Vega 10
Dysk : M.2 512gb i ssd 120gb
Asus FX505DV
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Witamy na forum,
tak to bardzo egzotyczny sprzęt jak na hackintosha. Ma faktycznie 2 karty GF RTX 2060 i AMD Radeon RX Vega 10?
Gdyby nie był potrzebny do pracy codziennej to można by się pokusić na eksperyment instalacyjny z OpenCore i macOS Catalina.
tak to bardzo egzotyczny sprzęt jak na hackintosha. Ma faktycznie 2 karty GF RTX 2060 i AMD Radeon RX Vega 10?
Gdyby nie był potrzebny do pracy codziennej to można by się pokusić na eksperyment instalacyjny z OpenCore i macOS Catalina.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re: Asus FX505DV
Witam ponownie , poddaje się z windowsem padł mi cały system przez jedna aplikacje Asusa teraz tylko format . Wiec jest dobra okazja do przetestowania OS X ,czy mógł bym prosić jakiś link do tej instalacji ?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Re: Asus FX505DV
Hackintoshowanie to nie jest jeden link do instalacji, to cały proces. My chętnie pomożemy, ale nie mamy możliwości podania tutaj gotowych rozwiązań na tacy.
Opisz najpierw dokładnie ten sprzęt. Wybierz sobie metodę pozyskania macOS. Ustal ustawienia BIOS. Następnie najważniejsza sprawa to zabierz się za konfigurację bootloadera, czyli EFI.
Jeśli to laptop z Ryzen to ja odpadam niestety, nie mam z tym sprzętem do czynienia.
Opisz najpierw dokładnie ten sprzęt. Wybierz sobie metodę pozyskania macOS. Ustal ustawienia BIOS. Następnie najważniejsza sprawa to zabierz się za konfigurację bootloadera, czyli EFI.
Jeśli to laptop z Ryzen to ja odpadam niestety, nie mam z tym sprzętem do czynienia.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC