Instalacja macOS od zera, bez posiadania kopii macOS
-
- Mistrz
Re: Instalacja macOS od zera, bez posiadania kopii macOS
Ok udało się
, po kablu poszło, a kartę zainstalowałem już na działającym systemie. Niestety nie mam dźwięku, BT i w ogóle nie działają gesty (nawet nie widzę touchpada w ustawieniach). Mogę przynajmniej zobaczyć różnicę między Macbookiem Air 13 w samej pracy. Różnica jest odczuwalna, rozumiem że jak będę miał zestaw z kompatybilnych części (płytę już mam) to powinno wszystko działać.

Msi P65 Creator 8RF white edition, 8th Gen. Intel® Core™ i7, Intel® HM370, GeForce® GTX 1070 With Max-Q Design, 8GB GDDR5,
-
- Mistrz
Na laptopie chciałem tylko sprawdzić jak działa, a swoją listę uzupełnię jak z kompletuje sprzęt, płytę wybrałem podobna do Twojej Z390 phantom mam nadzieje ze wifi i BT będzie działać bo slot m.2 chciałbym zostawić na dysk.
Msi P65 Creator 8RF white edition, 8th Gen. Intel® Core™ i7, Intel® HM370, GeForce® GTX 1070 With Max-Q Design, 8GB GDDR5,
-
- Mistrz
W bazie sprzętu napisane „najbardziej kompatybilna” dlatego ja wybrałem. Nawet mi nie mów ze wifi i BT nie będzie działać 

-
- Mistrz
Trochę za szybko do tego się zabrałem, ok moja wina
. Z tego co widzę ta płyta ma wifi na złączu NGFF / M.2 (Key E). Musiałbym ją wymienić na kompatybilną. Widziałem że są adaptery bo karty Broadcom. Nie wiem czy dobrze myślę, ale montują kartę z adapterem będzie pionowo odstawać pod kątem 90 stopni do płyty bo slot jest na ten płycie ustawiony w ten sposób.

- Załączniki
-
- 8756_21_asrock-z390-phantom-gaming-itx-ac-motherboard-preview.jpg (37.83 KiB) Przejrzano 1869 razy
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Jest taki projekt który co prawda jeszcze jest w fazie wstępnej, ale daje szanse że intele będą może nie od razu wyrzucane do kosza!
Ale na razie nie pozostaje nic innego jak wymiana. Jak zauważyłeś ta płyta ma slot NGFF, więc jest o wiele łatwiej. Ja mam CNVW, więc nie do wykorzystania.
Tak, karta będzie nieco wystawać. Niektórzy twierdzą że można sobie to blaszane puzderko przedłużyć. Albo coś w tym sensie by estetycznie to wyglądało.
Ale na razie nie pozostaje nic innego jak wymiana. Jak zauważyłeś ta płyta ma slot NGFF, więc jest o wiele łatwiej. Ja mam CNVW, więc nie do wykorzystania.
Tak, karta będzie nieco wystawać. Niektórzy twierdzą że można sobie to blaszane puzderko przedłużyć. Albo coś w tym sensie by estetycznie to wyglądało.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
-
- Mistrz
Witam,
Zamontowałem kompatybilny moduł wifi do laptopa MSI P65 Creator oraz dołożyłem drugi dysk NVME m.2 (jeden ma windowsa). Pod koniec instalacji mam komunikat jak w załączniku. Szukam w internecie że problem może być, gdy przy instalacji są włóżóne dwa dyski, ale demontaż i montaż dysku to dla mnie mały problem bo muszę znowu całego laptopa rozbierać. Może jest jakiś sposób na to?.
Zamontowałem kompatybilny moduł wifi do laptopa MSI P65 Creator oraz dołożyłem drugi dysk NVME m.2 (jeden ma windowsa). Pod koniec instalacji mam komunikat jak w załączniku. Szukam w internecie że problem może być, gdy przy instalacji są włóżóne dwa dyski, ale demontaż i montaż dysku to dla mnie mały problem bo muszę znowu całego laptopa rozbierać. Może jest jakiś sposób na to?.
- Załączniki
-
- IMG_9816.jpg (974.51 KiB) Przejrzano 1633 razy