Witam,
Mam Notebook Msi Ps42 8RA troszku zmodernizowany:
i5 8265U
16GB RAM
dysk: samsung 970 evo plus nvme
intel HD 620
Nvidia mx 250 - wiem że działać nie będzie
karta sieciowa: Intel Wireless AC 9260
Potrzebuje sprawnie działajacy system osx zeby bez problemu go aktualizować. Za pelna instrukcje ustawienia clover z plikiem config.plist mozemy sie dogadać wiadomo w jakiej sprawie. Jesli jest ktos zainteresowany mi pomoc bardzo prosze o kontakt na priv.
Msi Ps42 8RA - zarobek
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Witamy na forum.
Jest to praktycznie kompletnie nieznany laptop, choć wykazuje duże podobieństwa do udanych instalacji, jednakże właśnie ze względu na to że nieznany jest jednak trudny do oszacowania.
Osobiście uważam że trudne będzie zhakintoszowanie go na odległość. Jak znam te sprawy to potrzebne będzie z kilkanaście jak nie więcej prób instalacji. To metodą ala "zrobię ci EFI i poślę do próby instalacji" jest mało realistyczne, ten laptop trzeba mieć na miejscu. I z pewnością będzie tam patchowanie DSDT. I tak prawdę mówiąc nigdy nie zapłacisz wykonawcy jego wkładu pracy. Znam ludzi pracujących nad laptopami miesiące i nadal nie są w pełni stabilne, czy zadowalające.
Jest to praktycznie kompletnie nieznany laptop, choć wykazuje duże podobieństwa do udanych instalacji, jednakże właśnie ze względu na to że nieznany jest jednak trudny do oszacowania.
Osobiście uważam że trudne będzie zhakintoszowanie go na odległość. Jak znam te sprawy to potrzebne będzie z kilkanaście jak nie więcej prób instalacji. To metodą ala "zrobię ci EFI i poślę do próby instalacji" jest mało realistyczne, ten laptop trzeba mieć na miejscu. I z pewnością będzie tam patchowanie DSDT. I tak prawdę mówiąc nigdy nie zapłacisz wykonawcy jego wkładu pracy. Znam ludzi pracujących nad laptopami miesiące i nadal nie są w pełni stabilne, czy zadowalające.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
-
- rookie
Re: Msi Ps42 8RA - zarobek
Rozumiem. Kiedys tez stawialem ale jeszcze na plycie glownej gigabyte i robilem patch biosu. Wszystko smigalo rewelacja. Pozniej probowalem to na starym Dell latitude D630 i meczylem sie i tak tak naprawde nie stworzylem stabilnej wersji. Dzis nie mam czasu tak zeby to zrobic na msi. Obecnie korzystam z manjaro ale mam problem z dzialaniem CS6 tzn dzial to strasznie przez emul. Na osx wiem ze bedzie dzialac malina. A sam windows doprowadza mnie do bialej goraczki nie chce korzystac z tego g. W kazdym razie dzieki za checi podjecia sie jakies proby 

-
- rookie
Re: Msi Ps42 8RA - zarobek
Zgadza sie. Teraz to wszystko stanelo w miejscu czekam na nowego Mac pro bo ostatnio mialem problem z ta klawiatura motylkowa 2x w serwisie az sie wkoncu wkurzylem sprzedalem i kupilem tego Msi bo potrzebowalem do normalnej pracy. Ale jak zaczalem korzystac z windy to 100 lat za apple. Nie jestem jakims fanbojem bo za powazny czlowiek jestem ale fakt jest faktem ze windows na tle osx to jest jak porownac poloneza do Mercedesa. Linux spoko na PC ale to jest dla pasjonatow grzebac bawic sie i modlic zeby cos dzialalo albo nie. No w kazdym razie probowalem Mx i Manjaro ale to tez nie to samo. Zeby tak w pelni legal moc zainstalowac taki mojave na pc to caly Microsoft moglby sie zajac robieniem popcorcu do Multikina haha 

- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Co do tego MSI Ps42 8RA, można spróbować. W tym momencie nie będzie też działać WIFI. Jest co prawda projekt budowy drivera dla kart intela, ale jeszcze we wstępnej fazie. Można teoretycznie zastąpić jakąś kartą USB. Niestety często wymagane jest wyczyszczenie dysków, lub wymontowanie tego z Windows. Ustawienie BIOS trzeba by było przeglądnąć. Co tam można nastawić.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC