Dell e7440
-
- rookie
Dell e7440
Witam. Utworzylem bootowalny dysk za pomocą macbooka. Przy próbie instalacji instalator zatrzymuje się na jabłku przy załadowaniu całej kreski . Co robię nie tak ? Po załadowaniu całej kreski nic się dalej nie dzieje. Dziękuje za pomoc
-
- rookie
Re: Dell e7440
Utworzyłem instalator w Unibeast . Jestem trochę zielony w tym. Mógłbyś mi pomóc? Pokierować jak to zrobić ?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Co do Unibeasttegoiowego to ja jestem nie ten adres
Nie używam tych toolsów i nie polecam. Dla laptopów to już w ogóle. Bez loga albo przynajmniej dokumentacji błędu w postaci zdjęć z procesu bootowania to i Harry Potter nic nie poradzi

Nie używam tych toolsów i nie polecam. Dla laptopów to już w ogóle. Bez loga albo przynajmniej dokumentacji błędu w postaci zdjęć z procesu bootowania to i Harry Potter nic nie poradzi

Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
-
- rookie
Także co polecasz ? Co powiniennem zrobić aby zainstalować osx na moim lapku ? Z góry dziękuję za podpowiedzi
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Jak każdy prawie laptop potrzebne jest patchowanie DSDT. Instalacja udaje się czasami tą albo inną metodą, ale pewne rzeczy nie będą działać bez tego. Niestety takie rzeczy jedynie na zamówienie albo samemu, ponieważ nad tym trzeba posiedzieć.
Masz już instalator na USB więc należało by się skupić na skleceniu bootloadera. Dobry przewodnik jest tu:
https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackin ... top-guide/
Wybierasz jedynie twoją generację czyli Haswell.
Masz już instalator na USB więc należało by się skupić na skleceniu bootloadera. Dobry przewodnik jest tu:
https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackin ... top-guide/
Wybierasz jedynie twoją generację czyli Haswell.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
-
- rookie
chyba nie poradze sobie z tym sam ....
-
- rookie
kexts musze sciagnac od razu przy montowaniu bootloadera czy moge po instalacji ?
@Mariuszklinicki napisz dokładnie konfig laptopa. Bez tego nikt nie będzie w stanie Ci pomóc. Na zachętę powiem, że mam działający E7440 z najnowszą Cataliną