Hp G2
Hp G2
Witam chciałem się dowiedzieć czy jest możliwe zainstalowanie systemu na hp G2 wyskakuje informacja przy instalacji ze żaden pakiet nie kwalifikuje się do instalacji pls o podpowiedz
Hp g2
CPU. Intel Core i5-5200U
GPU. Intel HD Graphics 5500
Hp g2
CPU. Intel Core i5-5200U
GPU. Intel HD Graphics 5500
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Jak w przypadku każdego laptopa nie da się tego w pełni potwierdzić czy jest możliwe zainstalowanie systemu macOS czy nie.
Natomiast tak ostrożnie sądząc ... powinno się dać. Posiada on kartę graficzną?
Natomiast tak ostrożnie sądząc ... powinno się dać. Posiada on kartę graficzną?
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
OK, to znaczy, że nie posiada DGPU a to już ułatwia sprawę. Instalator macOS uzyskujemy od Apple z ich serwerów. Inne źródła tylko jako przejściowe. Przykładowo dla wirtualnej maszyny, dzięki której ściągamy oryginalny macOS.
Co do twojego problemu, tak instalator będzie z wadą. Jak powstała i skąd, tego ci nie powiem.
Co do twojego problemu, tak instalator będzie z wadą. Jak powstała i skąd, tego ci nie powiem.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re: Hp G2
Czy muszę przygotować specjalnie dysk tj utworzyć wcześniej partycje itd czy to instalator już pozmienia mogłem sformatować przez instalator ale podczas instalacji zaraz na początku wywaliło może chodzi o zmianę formatu na dysku
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Nie musisz przygotować specjalnie dysku. Robisz to narzędziem dyskowym na samym początku instalacji i jest to konieczne. Apple używa zupełnie innego formatu jak Windows. Dla Mojave i Catalina używamy już wyłącznie APFS.
Dla macOS używamy osobnego dysku, a jeśli posiadamy już Windows, dysk ten fizycznie rozłączamy.
Dla macOS używamy osobnego dysku, a jeśli posiadamy już Windows, dysk ten fizycznie rozłączamy.
Bootloader OC
Bootloader OC
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Formatowanie dysku na APFS musi działać. Sformatuj pusty dysk na ExFAT jeszcze raz w Windows. W trakcie instalacji macOS wystartuj z menu narzędzie dyskowe, wybierz ten dysk i skasuj wybierając APFS, albo wybierz partycjonowanie, to co akurat dostępne.
Co do programów to Paragon APFS for Windows coś takiego potrafi, ale nie wiem czy nie jest czasem tylko płatny.
Co do programów to Paragon APFS for Windows coś takiego potrafi, ale nie wiem czy nie jest czasem tylko płatny.
Bootloader OC
Bootloader OC