Witam chłopaki
Dawno mnie tu nie było ale to długa historia mam pytanie czy na takowym sprzęcie da radę odpalić jakiś iOS jeśli tak to jaki i czy mogę liczyć jak zawsze na waszą pomoc ?
Producent: Dell
Kod produktu: Dell Latitude E7270
Procesor: Intel i7-6600U
Taktowanie procesora: 2400MHz
Liczba rdzeni procesora: 2
Pamięć RAM: 8GB DDR4
Dysk: 240GB SSD
Porty USB 3.0: 3
Przekątna ekranu: 12,5''
Karta Graficzna: Intel HD Graphics Zintegrowana
Windows jest jak winda, Linux jak schody ale, widział ktoś zepsute schody ?
Zawsze musisz sobie wyszukiwać coś trudnego?
A tak na poważnie to nie wiadomo a iOS to na pewno nie. Bo to jedynie można na iPhone .
Z tego co wiem to trudniejszy model od innych. E7250 albo E7280 są do zrobienia na 100%.
Ale z E7270 jedynie praktyczne próby mogły by coś powiedzieć. Z tym że jest tam dużo zabawy w DSDT. Jeśli go jeszcze nie masz szukaj innego.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
No właśnie w tym problem ze wczoraj go odebrałam. Szef stwierdzil i jest okazja więc wymienił całą flotę komputerów na te Delle swoją drogą fajny taki mały zgrabny Możemy zacząć zabawę z tym chyba że nie masz czasu i nerwów do mnie. Zacznijmy od tego że nie mam niczego nie mam też dostępu do maca więc co powinnam zrobić w pierwszej kolejności i po proszę po ludzku a nie językiem technicznym
Windows jest jak winda, Linux jak schody ale, widział ktoś zepsute schody ?
Ten model to generacja Skylake, chyba jedynie na Allegro do kupienia. Ale fajny jest i do tego trwały.
Ze względu na procesor instalacja wydawała by się możliwa. Ale by to stwierdzić to "trza instalować"
Jeśli ma system Windows to ja osobiście wymontował bym SSD i wstawił nową, pustą do prób. Jak się nie uda w tym dniu to zamieniam na Windows i mam działający laptop. A jak ochota przyjdzie na dalsze próby, to znowu wymieniam SSD na pustą. https://www.youtube.com/watch?v=ba0lTltGU5k
Niestety karta WIFI to intel pewnie, jak w tym wideo widać. Ta nie będzie działać. Pewnie też inne sprawy będą trudne do uruchomienia.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Problem w tym, że nie ma to znaczenia. Musisz sformatować dysk dla macOS (nie iOS, to inny system i jedynie dla mobilnych urządzeń Apple). Inaczej nie zainstalujesz.
Bootloader OC