Lenovo Ideacentre 510-15 i5-7400/8GB/IntelHD630

Masz komputer na którym chcesz zainstalować macOS? Przymierzasz się do kupna nowych podzespołów? Szukasz porady? Chętnie pomożemy!
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

MacOS ma limit portów USB, by temu zapobiec używa się kernel patchy, innych dla każdej wersji systemu, oraz kextów jak USBInjectAll.kext. Bez tego system się w tym gubi i przydziela co popadnie, a po osiągnięciu limitu nie przydziela już nic. Więc niektóre gniazdka mogą mieć jedynie USB2.
Póżniej generuje się dedykowany USBPorts.kext, który reguluje porty USB.

patch.jpg
patch.jpg (97.32 KiB) Przejrzano 1013 razy
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Smilejarik
rookie

Re: Lenovo Ideacentre 510-15 i5-7400/8GB/IntelHD630

Post autor: Smilejarik »

Zgrałem USBInjectAll.kext na pendrive w odpowiedni folder, komputer uruchomił się, mam na myśli Clover z opcjami, ale tylko raz, kolejny raz już nie.
Sformatowałem i stworzyłem pendrive od zera, znowu Clover widziałem tylko raz, po restarcie nic.

Dlaczego to się dzieje? Ten sam port USB, ten sam pendrive, tylko restart aby zacząć od nowa... :cry:

Już próbowałem stworzyć pendrive od nowa mająć nadzieję zobaczyć Clover jeszcze raz, a nic z tego.

Dlaczego to jest za każdym razem inaczej?

Na początku tej przygody start z pendrivea udawał się za każdym razem i Clover przynajmniej był
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

Tak pi razy oko to może być jakiś problem z UEFI BIOS. Bo nietypowy problem.
Po takim zdarzeniu tabela partycji nie jest czasem uszkodzona na tym USB-sticku?
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
ODPOWIEDZ