Instalacja macOS od zera, bez posiadania kopii macOS
Re: Instalacja macOS od zera, bez posiadania kopii macOS
Te 64 MB to tak samo z siebie się ustawiło? 

Desktop: Dell OptiPlex 7040 | Intel Core i7 6700 | HD 530 | AMD Radeon FirePro W5100 | 24GB RAM
- SSD/M.2 WD Black SN750 1TB: macOS Catalina 10.15.7 (19H1011)
- SSD/SATA Samsung 850 EVO 120 GB: macOS High Sierra 10.13.6 (17G14042)
Witam. Ja mam problem z instalacją w ten sposób taki, że nie mogę się podłączyć do internetu. Czy to ethernet, czy wifi. Nic nie wykrywa. Jest może jakiś kext specjalny na to? Próbowałem już różnych od Realteka, po Intele, nic nie działa. Płyta głowna: MSI Z77A-G43, procesor Intel i5-3570k.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Witamy na forum!
Jaki ma chip do ethernet, to musisz wiedzieć. Bo o to głównie chodzi, na ślepo nie ma co strzelać.
Internet mówi masz Realtek RTL8111E Gigabit LAN. Ten powinien działać.
https://ufile.io/8qv1hszy
Jaki ma chip do ethernet, to musisz wiedzieć. Bo o to głównie chodzi, na ślepo nie ma co strzelać.
Internet mówi masz Realtek RTL8111E Gigabit LAN. Ten powinien działać.
https://ufile.io/8qv1hszy
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Sprawdzałem chip, dlatego próbowałem kilka wersji. Robię to pierwszy raz, może gdzieś popełniam błąd po prostu. Wrzucam wszystko do folderu kexts/other. System jaki próboję wgrać to Sierra.

Wiem, że trochę odkopuje, ale dopiero dziś próbowałem uruchomić swojego pierwszego hackintosha i dochodzę do punktu w którym bootuje z pendrive'a wybieram pierwszą opcję instalacji MacOS z opcji Clovera i pokazuje mi się taki ekran nic dalej się nie dzieje i tu moje pytanie czym to może być spowodowane?
- Załączniki
-
- ff.png (618.46 KiB) Przejrzano 1743 razy
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Tego ci nikt nie zgadnie
Musisz startować z opcją Verbose. Albo wpisać do config.plist w Boot/Arguments: -v
Wtedy pojawi się tekst który może pomóc w identyfikacji błędu. Dodatkowo dodaj argumenty keepsyms=1 i debug=0x100.

Musisz startować z opcją Verbose. Albo wpisać do config.plist w Boot/Arguments: -v
Wtedy pojawi się tekst który może pomóc w identyfikacji błędu. Dodatkowo dodaj argumenty keepsyms=1 i debug=0x100.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
-
- rookie
Opcja wyboru OS nie działa
. Zamiast listy systemów wyświetla się tylko puste pole. A zanim do tego doszedłem to znajomy mi powiedział, że już nie ma do wyboru systemów w sklepie apple. Dobrze rozumuję, że te dwie kwestie są powiązane?