Lenovo Y580

Masz komputer na którym chcesz zainstalować macOS? Przymierzasz się do kupna nowych podzespołów? Szukasz porady? Chętnie pomożemy!
Keanu
rookie

Re: Lenovo Y580

Post autor: Keanu »

Idealnie! Poradzilem juz sobie ze wszystkim. Wszystko dziala, brak artefaktow, dzwiek dziala, lapek chodzi szybko. Jest OK.

Jutro moge dokladnie opisac co i jak jesli chcecie. Jedynie Clover Bootloader wyglada jakby zepsuty i troche dziwnie, ale grunt ze dziala. Jutro dogram Windowsa.

Jest jakis dobry poradnik jak zrobic dualboota bezpiecznie? Nawet potrojnego, bo kusi mnie jeszcze wyprobowanie SteamOS :D
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

Jak wspomniałem opisz swoją instalację i wszystkie problemy jakie napotkałeś.
Napewno znajdziesz kogoś kto to chętnie przeczyta i może uchronisz go przed rozwaleniem laptopa o ścianę :D
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
piotro

Post autor: piotro »

Czekam z niecierpliwością na instrukcję jak doprowadzić ten system do pełni funkcjonalności. Moja kombinatoryka na nic się zdała
Keanu
rookie

Post autor: Keanu »

1. Tworzymy bootowalnego pendrive wedlug instrukcji stad: viewtopic.php?f=17&t=125
2. Sciagamy folder EFI https://www.dropbox.com/s/dl/kgqmvse6uu ... r/releases po czym instalujemy wszystkie mozliwe opcje (znow wybieramy swoja rozdzielczosc, druga odznaczamy) ostatni punkt to dodatkowe programy, tutaj wybieramy wedlug uznania. UWAGA: jesli wyskoczy blad, DSDT, pomijamy odpowiedzialny za to "ptaszek" instalujemy reszte, resetujemy komputer po czym znow instalujemy wszystko, teraz powinno dzialac.
5. Dziala nam wszystko oprocz dzwieku. Aby go uruchomic otwieramy Terminal i wklejamy: "sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /" (bez cudzyslowu) po czym klikamy enter. Kiedy napisy przestana sie generowac, zamykamy Terminal i resetujemy komputer.
6. Nasz MacOS jest gotowy do uzytku.
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

Link punktu 4 nie działa. Przez co nie da się spojrzeć co zawiera.

"sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /" - odnawia kext cache, więc coś musiało zmienić kexty.
Cofig.plist zawiera jedynie to co w zasadzie od początku polecałem. Inject Intel i 0x01660003 w ig-platform-id, bez Fake ID - IntelGFX.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
ODPOWIEDZ