Co zrobic po instalacji Mojave na PC
Re: Co zrobic po instalacji Mojave na PC
Ok, zainstaluje go ale co mam zaznaczyc w nim ?
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2019-07-08 o 00.11.22.png (156.41 KiB) Przejrzano 1203 razy
-
- Zrzut ekranu 2019-07-08 o 00.11.11.png (146.11 KiB) Przejrzano 1203 razy
-
- Zrzut ekranu 2019-07-08 o 00.10.55.png (140.85 KiB) Przejrzano 1203 razy
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Ok, tym się nie przejmuj. I tak trzeba ręcznie coś dołożyć.
Tu taka EFI pasująca do tego kompa. Po zainstalowaniu Clovera możesz całą zawartoć EFI podmienić na to co posyłam.
https://send.firefox.com/download/f4560 ... B6eIfcc6YA
Tu taka EFI pasująca do tego kompa. Po zainstalowaniu Clovera możesz całą zawartoć EFI podmienić na to co posyłam.
https://send.firefox.com/download/f4560 ... B6eIfcc6YA
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Ok dziekuje. Jutro spraedze na 6 do pracy ide. Czy cokolwiek poza domyslnymi klikac? Wiem ze piersza opcje UEFI a z UEFI drivers nic wiecej tak?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Nic nie klikać, w przypadku podmieniania EFI na USB nie ma to znaczenia. Dopiero jak instalujesz na SSD.
Tylko wybierz tym razem USB a nie SSD MacBooka. hahahah
Właściwie to tą instalację mógłbyś sobie darować. Wystarczy wkopiować moje EFi na EFI pendriva USB
Tylko wybierz tym razem USB a nie SSD MacBooka. hahahah
Właściwie to tą instalację mógłbyś sobie darować. Wystarczy wkopiować moje EFi na EFI pendriva USB

Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Zrobiłem wszystko jak pisałeś, folder EFI wrzuciłem na partycję EFI. Co dalej.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Do komputera podłączasz USB-Stick do gniazda USB2, mysz i klawiaturę i nic więcej, 1 HDD/SSD dla macOS.
Startujesz, z BIOS wybierasz USB i powinno się pokazać menu Clovera.
Wybierasz Boot macOS Install from xxxxx i Enter:
Mój USB nazywał się MARK2.
I dalej jak w oryginalnym mac.
Będziesz widział biały tekst to się nazywa verbose, po to by śledzić co się dzieje.
UWAGA!
Komputer restartuje wielokrotnie i wtedy zawsze musisz z BIOS wybrać ponownie pendriva USB i wybierasz Boot macOS Install from xxxxx aż ten wolumin nie zniknie i pojawi się nazwa dysku w rodzaju Boot macOS from xxxxx , bez Install. Wtedy wybierasz to.
Gdy wejdziesz do macOS zamontujesz EFI z USB i EFI z SSD i przekopiujesz folder z EFI USB na EFI od SSD.
W BIOS nastawiasz kolejność by pierwszy dysk był SSD (tu może być kilka nazw i trzeba wypróbować która właściwa) i startujesz już bez USB.
W zasadzie to tyle. Potem może doszlifowanie.
Startujesz, z BIOS wybierasz USB i powinno się pokazać menu Clovera.
Wybierasz Boot macOS Install from xxxxx i Enter:
Mój USB nazywał się MARK2.
I dalej jak w oryginalnym mac.
Będziesz widział biały tekst to się nazywa verbose, po to by śledzić co się dzieje.
UWAGA!
Komputer restartuje wielokrotnie i wtedy zawsze musisz z BIOS wybrać ponownie pendriva USB i wybierasz Boot macOS Install from xxxxx aż ten wolumin nie zniknie i pojawi się nazwa dysku w rodzaju Boot macOS from xxxxx , bez Install. Wtedy wybierasz to.
Gdy wejdziesz do macOS zamontujesz EFI z USB i EFI z SSD i przekopiujesz folder z EFI USB na EFI od SSD.
W BIOS nastawiasz kolejność by pierwszy dysk był SSD (tu może być kilka nazw i trzeba wypróbować która właściwa) i startujesz już bez USB.
W zasadzie to tyle. Potem może doszlifowanie.
Bootloader OC
Bootloader OC
Gotowe, jak dograc sterwoniki.
PS. po podmianie EFI cos sie ma zmienic w systemie co zaobserwuje?
PS. po podmianie EFI cos sie ma zmienic w systemie co zaobserwuje?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Nic nie dogrywać. Podmieniasz bo jest tam właśnie wszystko co trzeba. Teoretycznie.
Bootloader OC
Bootloader OC
Nie wiem czy mi je wgrał, nie widzi mi wifi na usb i karty grafiki.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2019-07-08 o 17.55.55.png (49.99 KiB) Przejrzano 1180 razy