Czy warto instalować system MacOS na komputerze będąc początkującym?

Masz komputer na którym chcesz zainstalować macOS? Przymierzasz się do kupna nowych podzespołów? Szukasz porady? Chętnie pomożemy!
kellanphil

Czy warto instalować system MacOS na komputerze będąc początkującym?

Post autor: kellanphil »

Cześć wszystkim.

Od kilku tygodni interesuję się instalacją systemu MacOS na moim komputerze. Widziałem mnóstwo filmów i postów, które pokazują, jak wiele błędów to może spowodować, na przykład nieprawidłowe działanie sterowników. Martwi mnie to, czy nie uszkodzę komputera, próbując to zrobić, ponieważ nie mam doświadczenia w uruchamianiu dwóch systemów operacyjnych ani w niczym związanym z Hackintoshem. Dlatego rozważałem instalację systemu MacOS na starym dysku twardym, który mam pod ręką, ale nie jestem pewien, czy to najskuteczniejszy sposób na uruchomienie dwóch systemów operacyjnych na moim komputerze.

Moje pytanie brzmi: jak ryzykowne jest zainstalowanie systemu MacOS na komputerze? Czy warto się tym przejmować?

Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie odpowiedzi lub sugestie.
Awatar użytkownika
Azteca
Mistrz

Re: Czy warto instalować system MacOS na komputerze będąc początkującym?

Post autor: Azteca »

Niczym nie ryzykujesz jeśli instalujesz na odrębnym dysku. Wszystko co tyczy się hackintosha, wszystkie pliki systemu i bootloadera będą na tym dysku. MacOS nie ingeruje w inne dyski. Z tym że stare dyski talerzowe nie za bardzo nadają się na macOS. Są za wolne.
ODPOWIEDZ