Cześć, mam problem z okiełznaniem płyty Z390 m gaming na Cloverze. Za każdym razem gdy resetuje Hacka wylogowyje mnie z konta Apple oraz wyrzuca wszystkie rozszerzenia z przeglądarki.
Opierałam się na tym configu: https://www.tonymacx86.com/threads/giga ... am.291193/
Wgrałem bios f9j, który powinien mieć odblokowany NVRAM. Również mój Radeon RX5800 nie jest chyba za dobrze odczytywany.
Masz zamontowaną kartę WIFI BCM4360? Masz kartę Thunderbolt? Jeśli nie usuń wszystko co się tyczy tego hardware.
Karta graficzna jest rozpoznawana jako ???, to kosmetyka tylko i do skorygowania tu pod "model":
DevicesProperties.jpg (24.08 KiB) Przejrzano 1144 razy
Alpha01 pisze:
Co znaczy resetuje? Reset manualny czy hack się sam resetuje?
Trochę źle to napisałem Mam na myśli wylogowanie z konta iCloud czy odinstalowanie rozszerzeń w przeglądarce (Opera) po każdym ponownym uruchomieniu hacka
To z Operą może się zdarzyć jedynie po ingerencji w nastawieniach - resetowanie ustawień Opery, albo wyczyszczeniu cache.
Wygenerowałeś sobie nowe numery seryjne? Widzę też Custom UUID, po co to? Plik pref.plist do usunięcia. ROM B03A9CD70847 jest prawidłowy? Plik APPLE/EXTENSIONS/Firmware.scap usunąć.
Na początek odnowił bym caches. Można to zrobić programem Kext Updater w narzędziach.
Ta efi jest dobra ale nie ze wszystkim się zgadzam. Przykładowo slide=0 nie jest konieczne. Wyłącza jeden z mechanizmów obronnych macOS.
Te wszystkie lilubety i inne beta argumenty są potrzebne jedynie dla bety Big Sur.
Jak była już mowa należy dopasować Devices/Properties do stanu sprzętu jak Azteca wspomina.
RTC fix jest dla tej mobo niepotrzebny. To tak na 1 rzut oka.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC