upierdliwy problem z brakiem uaktualnień w AppStore
upierdliwy problem z brakiem uaktualnień w AppStore
Mam taki śmieszny problem z AppStore. Za ch....e nie pokazuje mi dostępnych uaktualnień. Wchodzę w zakładkę uaktualnienia, a tam " wszystkie programy są aktualne" Jak wejdę w "kupione" to też przy programach mam opcję "otwórz" ale jak kliknę ikonkę np. Pixelmator.pro i przejdę do opisu programu, to wtedy zmienia mi się "otwórz" na "aktualizuj" i można zaktualizować program. Problem jest taki, że nie wiem kiedy wychodzą uaktualnienia, bo nie mam żadnego info na ikonie AppStore. Można coś z tym zrobić?
Asus Prime Z390A (bios 0903); i9 9900k; MSI RX 580; 32GB DDR4 Aegis; NVMe SSD-970 EVO Plus 500GB; Monterey 12.5
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Hmmm. U mnie to działa dosyć prawidłowo. Kupiłeś ten Pixelmator.pro w App Store? Może to update jeszcze Apple nie sygnował?
Dużo programów jak te od Adobe ma swoją autonomiczną procedurę, wtedy App Store nie informuje o updates.
Dużo programów jak te od Adobe ma swoją autonomiczną procedurę, wtedy App Store nie informuje o updates.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re: upierdliwy problem z brakiem uaktualnień w AppStore
Tak kupiłem w AppStore, Adobe nie używam.
Zauważyłem też, że czasem update się wyświetlają np 2-3 dni po premierze w AS, ale tylko niektóre programy.
Zauważyłem też, że czasem update się wyświetlają np 2-3 dni po premierze w AS, ale tylko niektóre programy.
Asus Prime Z390A (bios 0903); i9 9900k; MSI RX 580; 32GB DDR4 Aegis; NVMe SSD-970 EVO Plus 500GB; Monterey 12.5
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
W twoim przypadku trudne to do zdiagnozowania. Czasami występują problemy z updates jak wykonano adaptacji systemu, a nie czystej instalacji. Czasami wyświetla updates których nie ma. Jest to ale trudne do naprawienia. Najlepsza metoda to nowa instalacja, ale kto ma na to czas. Co mówi ten kolega z hamaka, który często ma dobrą radę?
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re: upierdliwy problem z brakiem uaktualnień w AppStore
Może masz rację, ten system był updatowany z 10.14.6 i chyba jeszcze w międzyczasie transferowany na NVME za pomocą Super Duper, bo nie było czasu na dłuższe formy przywracania backupu. Ale jak pomyślę o czystej instalacji.... to chyba już wolę kulawo działające powiadomienia. Może pokuszę się o czystą instalację i przywrócenie z TM samych programów.