Acer travelmate 5760

Dyskusja, poradniki i specjalnie spreparowane instrukcje dla komputerów przenośnych.
Post Reply
kris0725pl

Acer travelmate 5760

Post by kris0725pl »

Siemka, moze ktos tutaj pomoze. Nie moge sobie poradzic z instalacja hackintosha na tym lapku. Calkiem cos innego niz na biosie UEFI.

Probowalem robic poradnikiem hamaca krok po kroku z open core ale lipa. Nie dziala to. Wyskakuje panic error.

Probowalem robic z open core MOD i juz cos lepiej....pokazuje sie jabko i idzie pasek postepu ale staje.

Poleglem...wiec teraz probuje z cloverem...

Instalacja wg poradnika z tego forum przy uzyciu BDUtility.exe. Robie pendrive...pobieram os high sierra i niby wszystko pieknie sie instaluje. Uruchamiam pendrive i dostaje komunikat ,ze macos jest niezgodny.

Co do clovera to nie wiem jak go sie konfiguryje. Wiec wrzuce tu swoje EFI pod open core robione poradnikiem hamaca bo tam na discordzie cos nie za bardzo moge sie doczekac o pomoc a dalem ich tak zwanego ticketa :0
Results.rar
(26.12 KiB) Downloaded 45 times
Results.rar
(26.12 KiB) Downloaded 45 times
Mamnadzieje ze tutaj ktos pomoze bo to hanba aby pisac po zagranicznych forach i prosić sie o pomoc jak mamy polaska społeczność. Pozdro :)
Attachments
EFI.rar
(4.13 MiB) Downloaded 25 times
Azteca
Mistrz

Re: Acer travelmate 5760

Post by Azteca »

Powiem tak, ten laptop ma prawdopodobnie Core i3-2350M z Intel HD3000. Wiedza o tak starym sprzęcie zanikła.
Jest to też sprzęt sprzed fali hackintosha z OpenCore. Możesz próbować ale ja bym sobie darował. Nie będziesz miał, nawet jeśli ci się uda, radochy z tym antykiem.
kris0725pl

Post by kris0725pl »

Dokladnie to jest taki sprzet jak napisales. Bardziej chcialbym sie nauczyc i dowiedziec dlaczego nie moge uruchomic na nim hackintosha. Ucze sie ciagle. O ile na delach z biosem uefi nie mam problemow to tutaj jest cos nowego :)
Azteca
Mistrz

Post by Azteca »

No to jest dobre podejście, ale lepiej uczyć się na nowszym sprzęcie. Wtedy jest z tego jakiś pożytek. Ja mam z tej generacji MacBooka Pro z i7 i jest to sprzęt mocno już limitowany.
Ten błąd występuje już w trakcie instalacji macOS?
Post Reply