Instalacja na Z390 pro
Re: Instalacja na Z390 pro
Co masz na myśli inny klucz ?
Instalator pobieram z Appstory, nastepnie robię tak jak w tym poradniki, poprzez terminal. Wczoraj lub przedwczoraj specjalnie przygotowywałem nowa instalkę, Spróbuje ewenutalnie inny usb.
A może być to wina płyty głównej lub tego dysku ssd ?
Instalator pobieram z Appstory, nastepnie robię tak jak w tym poradniki, poprzez terminal. Wczoraj lub przedwczoraj specjalnie przygotowywałem nowa instalkę, Spróbuje ewenutalnie inny usb.
A może być to wina płyty głównej lub tego dysku ssd ?
Gigabyte Z390 Aorus Pro, Core i7- 9700K, MSI Radeon RX 5700 XT, 32 GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Inny USB stick. Appstory
, raczej App Store.
Jaki to był dysk SSD?
Płyta główna raczej nie, znam kilka działających i to bardzo dobrze. Jedna z lepszych płyt.
Moja propozycja była wcześniej zrobić klon Windowsa na SATA i go wyjąć. Ale wcześniej sformatować M2 na exFAT. Uprościć w ten sposób komputer.

Jaki to był dysk SSD?
Płyta główna raczej nie, znam kilka działających i to bardzo dobrze. Jedna z lepszych płyt.
Moja propozycja była wcześniej zrobić klon Windowsa na SATA i go wyjąć. Ale wcześniej sformatować M2 na exFAT. Uprościć w ten sposób komputer.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Sory pisze z telefonu i tu czasami mi się samo zmienia 
Sandisk 480gb, tylko wcześniej mi system na tym dysku działał bez problemu
Jak zrobić klon na sata ? Ja takich rzeczy nie ogarniam xD możesz mi jakiś tutorial wysłać ?

Sandisk 480gb, tylko wcześniej mi system na tym dysku działał bez problemu
Jak zrobić klon na sata ? Ja takich rzeczy nie ogarniam xD możesz mi jakiś tutorial wysłać ?
Gigabyte Z390 Aorus Pro, Core i7- 9700K, MSI Radeon RX 5700 XT, 32 GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Szukaj pod "minitool partition wizard windows clone"
Może to:
https://www.partitionwizard.com/clone-d ... drive.html
Komp restartuje najczęściej i wszystko toczy się automatycznie. Na koniec warto sprawdzić czy bootuje z tego SATA SSD.
Musi dać radę z menu BIOS wystartować.
Może to:
https://www.partitionwizard.com/clone-d ... drive.html
Komp restartuje najczęściej i wszystko toczy się automatycznie. Na koniec warto sprawdzić czy bootuje z tego SATA SSD.
Musi dać radę z menu BIOS wystartować.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Ok zrobiłem to, startuje mi windowsa z ssd.
Wszedłem w instalkę, sformatowałem m2 na exFAT ale nie mogę zainstalować na nim maca
Ok złe sformatowałem, myślałem ze na ten exFAT muszę. Dzięki
Wszedłem w instalkę, sformatowałem m2 na exFAT ale nie mogę zainstalować na nim maca
Ok złe sformatowałem, myślałem ze na ten exFAT muszę. Dzięki
A wiec na m2 poszlo dalej, po pierwszym resecie wyskoczył mi taki blad
- Załączniki
-
- Installer1 Log 8-May-2020.txt.zip
- (27.12 KiB) Pobrany 85 razy
To jest to ostatnie EFI z nazwa z390 Pro Navi Vega