Photoshop CS6 problem z instalacją

Poradniki, instrukcje i dyskusja na temat instalacji macOS 10.14 Mojave na komputerze PC.
magda200
rookie

Re: Photoshop CS6 problem z instalacją

Post autor: magda200 »

Z pewnością lepszy :P w końcu kosztuje 2,5 x tyle co ryzen 1600 :D
Ciężko mi teraz inwestować w tak poważne zmiany - może kiedyś wrócę do tematu - na razie aż tak stabilna sytuacja na rynku niestety nie jest żeby dla ciekawości inwestowac takie kwoty.

Poczekam az sie sytuacja na rynku uspokoi ceny podzespołów pójdą w dół i może ogarnę sobie na test tego intela i zobaczę, chociaż te 6 wątków w nim mnie nie przekonuje :D może i do photoshpoa starczy (w windowsie ryzen tez mi starcza w procku mocy nie brakuje), mysle ze jak miałabym juz inwestowac kolejne 1600zl to fajnie byloby miec w sprzecie za okolo 5k ten imessage... :D

photoshopa cc2018 może jeszcze bym przeżyła, ale jak i tak z laptopa mam odpisywać na sms to mija mi się to mocno z celem i intel tego nie przeskoczy :p
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

Znam wielu którzy korzystają z iMessage, nie jest to jakiś wielki problem.
Próbować trzeba dalej. Zobacz ten filmik (to tylko przykład):

https://www.youtube.com/watch?v=1oSzZYsRrwI

O, sorry to na Clover, ale może jest tam wskazówka.
OK w filmie użyto Clover Configurator do wygenerowania nowych numerów seryjnych dla danego maca i numerów customowych, można to wypróbować. I po kolei przenieść do config z OC. Z tym że OC nie ma wszystkich funkcji Clovera.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
magda200
rookie

Niestety w ciągu dalszym wyskakuje mi komunikat z kodem klienta i apple id zeby kontaktowac sie :D
Eh.. ja to mam jakiegos pecha :D MacOS mnie nie lubi

W ogóle niewiem cyz to normalne, ale jak w cloverconfigurator otwieram plik config.plist z EFI to nie wyskakują żadne dane :D
w Plistedit wyskakują :shock:

Hmm, moze warto wrócić do Clover zamiast OpenCore?
Skoro na ryzenie wielu osobom chodzi photoshop cs6, imessage a na opencore nie to może bootloader lub jego mozliwosci maja na to wplyw?
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post autor: Alpha01 »

W ogóle niewiem cyz to normalne, ale jak w cloverconfigurator otwieram plik config.plist z EFI to nie wyskakują żadne dane :D
w Plistedit wyskakują

Jak już wspomniałem Clover Configurator jest dla Clover, dla Open Core jest OpenCore Configurator https://mackie100projects.altervista.or ... -1-15-0-1/
Niestety nie nadążają. Nie ma na razie aktualnej wersji dla OpenCore 0.5.7.

Co do Clovera, to właśnie problemy z nim na platformie AMD skłoniły wszystkich do zmiany na OC.
Mogę jutro podesłać wersję z Cloverem. Ale czy będzie działać???
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
magda200
rookie

Popróbuję jeszcze na oc ;p
ODPOWIEDZ