@Alpha01 a ze tak z ciekawosci skad ze slaska?? bo ja wiekszosc zycia w Kato mieszkalem xD
nooo ja wam obu sie wcale nie dziwie niezle tych problemow z taka mala maszynka. to juz moj MSI laptop z pierwszej konfiguracji wystartowal, choc do tej pory nie wszystko dziala albo nie dziala jak nalezy. ale niektore madre glowy ktore robily mi postinstalacje zdalnie stwierdzily ze wiecej sie nie da zrobic
Zawsze da się więcej zrobić, ale to czasochłonne i wymaga pracy. I mało kto będzie taki chętny tak za fryko szukać rozwiązań.
To raczej nierealne. My się tutaj poruszamy jedynie w granicach hobbystycznych.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
nooo tak ten koles hajsy wzial, spatchowal dsdt, ogarnal power management, stwierdzil ze nie da sie calkowicie wylaczyc dGPU bo nie bedzie dzialalo HDMI, thunderbolta nie ogarnal miniDP tez nie i stwierdzil ze wiecej sie nie da ;( no niewazne, teraz chcailbym tego DELLa doprowadzic do uzytku a lapka sie pozbyc
Wiec, z pewna wiedza zdobyta tutaj, zaktualizowanym BIOSem, tworze na nowo pendrive instalacyjny, z najnowszym Cloverem i sterownikami i kextami podobnymi do instalacji Unibeasta. Trzymajcie kciuki pnaowie, odezwe sie za jakis czas i zamelduje o efektach
hahaha gowno na parze... niezle niezle
przegladam insanelymac i tonymac w poszukiwaniu jakichs informacji
juz probowalem EFI od podobnych Delli i zawsze sie skurwiel praktycznie w tym samym miejscu wysypuje...
sorki panowie ale juz mnie taka kurwica z nerwica bierze na to ze nie macie pojecia normalnie