No tak, kompletnie się nie zrozumieliśmy.

Wiem, że hackintosh nie działa jak maszyna wirtualna,
@DKnoto poprosił o wpisanie podanych przez niego komend w terminalu na maszynie wirtualnej na VirtualBoxie, tej której użyłem do pobrania instalatora macOS, stworzenia pendrive instalacyjnego i konfigurowania bootloadera,
i to z niej pochodzi lista dysków wysłana przeze mnie wcześniej, bo chodziło o to, żeby zainstalować na tej maszynie wirtualnej Clovera po to, żeby patchować DSDT znajdujący się na pendrivie instalacyjnym.
Więc mówiąc o disk0s1 mówiłeś o partycji EFI maszyny wirtualnej uruchomionej pod Windowsem. MacOS nie jest jeszcze zainstalowany na prawdziwym dysku laptopa, bo nieumiejętnie stworzony przeze mnie EFI powodował zatrzymanie na tytułowym [EB|#LOG:EXITBS:START], przygotowany przez DKnoto wyłączanie komputera, znaleziony przez niego na GitHubie robił to samo co mój, a ten, który znalazłem ja do Della z identycznym CPU i GPU zatrzymywał się na pustym pasku postępu. W skrócie nie ma jeszcze folderu EFI, który pozwoliłby na zainstalowanie macOS na moim laptopie, ani choćby uruchomienie instalatora...
No cóż, gdybym miał Big Sura na komputerze, to dalej poradziłbym sobie sam (oczywiście do pierwszej aktualizacji

)