Photoshop CS6 problem z instalacją
Re: Photoshop CS6 problem z instalacją
Nie wiem sama do konca, srednio rozumiem co czego się tyczy bo od strony programistycznej nie znam tego środowiska
to poradnik sugeruje ktory podeslales do imessage zeby zrobic, to krok drugi po odszukaniu wlasciwego kodu seryjnego

Co do terminala - wyskoczyło hellomagda200
znaczy ze nvram?

w porządku, zatem co kolejno? 

- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Karta sieciowa też ma poprawną nazwę, mianowicie en0.
Wypadało by zrobić to co nie było robione z listy tej strony:
https://dortania.github.io/OpenCore-Des ... vices.html
W sprawie PS to nie mam rady.
Zainstaluj sobie protekcję na "telefonowanie do domu" - https://objective-see.com/products/lulu.html
Spróbuj z nowszymi Photoshopami, nie taki diabeł straszny.
Wypadało by zrobić to co nie było robione z listy tej strony:
https://dortania.github.io/OpenCore-Des ... vices.html
W sprawie PS to nie mam rady.
Zainstaluj sobie protekcję na "telefonowanie do domu" - https://objective-see.com/products/lulu.html
Spróbuj z nowszymi Photoshopami, nie taki diabeł straszny.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Nie no z photoshopem zostanę na windowsie - najbardziej na tym mi zależało ale no trudno - nie umiem się przekonać do CC a wiele razy już próbowałam, z minimalistycznego interface'u zrobił się strasznie gimpowo-affinity'owy odpowiednik :p chyba że są jakieś skiny które to nieugorszając poprawią 
Ok postaram się wykonać te kroki których nie robiłam, czyli
1. Fixing En0 - jest ok więc pominąć
2. Generate a new Serial - gotowe i wprowadzone przez CloverConfigurator
3. Fixing ROM - to tez gotowe
4. Verifying NVRAM - to nie to co robiliśmy z tą komendą co podawałeś i miało coś zwrotnie wyskocyzć z moim nickiem?
5. Clean out old attempts - nie mogę wprowadzić poniższych komend
odnośnie "Cleaning up your AppleID" - muszę to robić koniecznie? miałam już zakupy w appstore z mojego konta - mam na koncie iphone'a 11 kilka mc podpiętego i macbooka więc chyba nie ma sensu odpinać wszystkich urządzeń czy jest? o co w tym chodzi
PS. po zmianach zaczął mi wyskakiwać jakiś jeden error w biosie przy przelogowaniu z wina go napiszę

Ok postaram się wykonać te kroki których nie robiłam, czyli
1. Fixing En0 - jest ok więc pominąć
2. Generate a new Serial - gotowe i wprowadzone przez CloverConfigurator
3. Fixing ROM - to tez gotowe
4. Verifying NVRAM - to nie to co robiliśmy z tą komendą co podawałeś i miało coś zwrotnie wyskocyzć z moim nickiem?

5. Clean out old attempts - nie mogę wprowadzić poniższych komend
Kod: Zaznacz cały
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.iCloudHelper* \
~/Library/Caches/com.apple.Messages* \
~/Library/Caches/com.apple.imfoundation.IMRemoteURLConnectionAgent* \
~/Library/Preferences/com.apple.iChat* \
~/Library/Preferences/com.apple.icloud* \
~/Library/Preferences/com.apple.imagent* \
~/Library/Preferences/com.apple.imessage* \
~/Library/Preferences/com.apple.imservice* \
~/Library/Preferences/com.apple.ids.service* \
~/Library/Preferences/com.apple.madrid.plist* \
~/Library/Preferences/com.apple.imessage.bag.plist* \
~/Library/Preferences/com.apple.identityserviced* \
~/Library/Preferences/com.apple.ids.service* \
~/Library/Preferences/com.apple.security* \
~/Library/Messages
odnośnie "Cleaning up your AppleID" - muszę to robić koniecznie? miałam już zakupy w appstore z mojego konta - mam na koncie iphone'a 11 kilka mc podpiętego i macbooka więc chyba nie ma sensu odpinać wszystkich urządzeń czy jest? o co w tym chodzi

PS. po zmianach zaczął mi wyskakiwać jakiś jeden error w biosie przy przelogowaniu z wina go napiszę
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Tylko uwaga. Zmiany config.plist w Clover Configurator mogą prowadzić do uszkodzenia config dla OC. One nie są kompatybilne. Te numery można kopiować, ale wprowadzać już w PlistEdit Pro. !!!
Dzięki za wsparcie
Dzięki za wsparcie

Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Ops czyli co, wszystko od nowa muszę robić bo uszkodziłam coś? 

- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Tego nikt nie wie. Obserwuj komputer. Gdyby coś było nie tak zamień EFI na rezerwową.
Najlepiej mieć na początku zabawy z hackintoshem drugą SSD do testów, kompletną z EFI, by z niej startować i na niej robić eksperymenty. Jak coś się popsuje to ma się przecież główny dysk i można go sklonować na ten uszkodzony. Idzie to dość sprawnie programem SuperDuper!
Najlepiej mieć na początku zabawy z hackintoshem drugą SSD do testów, kompletną z EFI, by z niej startować i na niej robić eksperymenty. Jak coś się popsuje to ma się przecież główny dysk i można go sklonować na ten uszkodzony. Idzie to dość sprawnie programem SuperDuper!
Bootloader OC
Bootloader OC
W przypadku jak wrzucę zapasową efi muszę wszystkie kroki od nowa robic czy tylko te wymagające edycji w PlistEdit?