Lenovo Y580
Re: Lenovo Y580
Czyli co? Sprobowac usb stick jeszcze raz nagrac ze starsza wersja MacOS?
Okazuje sie, ze po podmianie folderu EFI ktory podales MacOS nie jest widziany przez Clovera. Wczesniej przed podmiana bylo ok.
Okazuje sie, ze po podmianie folderu EFI ktory podales MacOS nie jest widziany przez Clovera. Wczesniej przed podmiana bylo ok.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Ta EFI była na Sierrę.
Brakuje ci drivera na APFS, dołóż to do drivers64-UEFI ten plik z załącznika.
Brakuje ci drivera na APFS, dołóż to do drivers64-UEFI ten plik z załącznika.
- Załączniki
-
- ApfsDriverLoader.efi.zip
- (5.03 KiB) Pobrany 102 razy
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Nie wiem co sie dzieje, teraz wgl nie umiem wejsc do Clovera. Wgl nie widzi pendrive...
Co najlepsze, na innym kompie go widzi...
EDIT: naprawiłem, ale dalej to samo. Dalej Clover nie widzi instalki maca Mojave.
Co najlepsze, na innym kompie go widzi...
EDIT: naprawiłem, ale dalej to samo. Dalej Clover nie widzi instalki maca Mojave.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
W kolejności sprawdź:
Zmień gniazdo USB.
Jak jesteś w Clover menu i clover nadal nie widzi driva to wyjmij go, włóż do innego gniazda i wciśnij F5. To robi refresh.
Zmień ten plik z załącznika.
Jak masz jeszcze jeden USB stick to zrób drugi.
Zmień gniazdo USB.
Jak jesteś w Clover menu i clover nadal nie widzi driva to wyjmij go, włóż do innego gniazda i wciśnij F5. To robi refresh.
Zmień ten plik z załącznika.
Jak masz jeszcze jeden USB stick to zrób drugi.
- Załączniki
-
- config.plist.zip
- (2.6 KiB) Pobrany 69 razy
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Znowu jest ten folder _MACOSX. Jego też musze wrzucic do Clovera?
Wyglada na to, ze mialem uszkodzonego pendrive. Teraz wystartowalo jednak ekran zatrzymuje sie zaraz po kliknieciu BootMacOS from MacOS. Ostatnia pozycja to: service exited with abnormal code: 1.
PS: jak tutaj dosac zdjecie?
PS: jak tutaj dosac zdjecie?
Normalnie. Dodaje załącznik i go wstawiasz lub łapiesz ikonę obrazka na desktopie i wrzucasz do Safari.
Desktop: Dell OptiPlex 7040 | Intel Core i7 6700 | HD 530 | AMD Radeon FirePro W5100 | 24GB RAM
- SSD/M.2 WD Black SN750 1TB: macOS Catalina 10.15.7 (19H1011)
- SSD/SATA Samsung 850 EVO 120 GB: macOS High Sierra 10.13.6 (17G14042)