i5 7600k + RX580 8gb
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Tam masz iGPU w Devices/Properties ustawione, tego nie tykałem, bo wydawało mi się że ktoś to ustawił kto ma tą płytę. Ja na początek usunął bym wpis framebuffer-stolenmem.
Zobacz no tą:
Zobacz no tą:
- Załączniki
-
- config.plist.zip
- (2.37 KiB) Pobrany 163 razy
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re: i5 7600k + RX580 8gb
Sprawdzę ten config w miarę możliwości, powiem szczerze że mając Radeona, hd630 nie potrzebuje :d. Jeśli chodzi o resztę to jest tam duży bałagan?
Audio działa, USB jak na razie też także już jest dobrze, tylko szukam i szukam i nie wiem jak igpu wyłączyć?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
W BIOS.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
A więc dobre wieści
iGPU nie działało od początku ,bo było wyłączone, ta płyta po prostu jest lekko dziwna. Te wpisy w configu brudziły, teraz śmiga wszystko łącznie z usypianiem
iGPU nie działało od początku ,bo było wyłączone, ta płyta po prostu jest lekko dziwna. Te wpisy w configu brudziły, teraz śmiga wszystko łącznie z usypianiem

Pozwolę sobie odświeżyć temat. Hack działa i ma się całkiem nieźle tylko jest parę niedoróbek. Ostatnio nawet clovera zaktualizowałem i obyło się bez mniejszych problemów. Dalej nie wiem jak ruszyć to usb, mimo że czytałem niezliczoną ilość razy tutorial. Załączę jeszcze swój folder EFI, do sprawdzenia czy nie ma tam tragedii. No i czasem zdarza też mu się wyłączyć, niestety loga nie zrobiłem.
https://www41.zippyshare.com/v/4YK6uCSJ/file.html
https://www41.zippyshare.com/v/4YK6uCSJ/file.html
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Muszę przestrzec przed OsxAptioFix2Drv-free2000.efi, to nieco niebezpieczny driver.
Co do USB to należy wykonać USB mapping - szukaj usb mapping hackintool. Opisów są miliony w sieci. https://www.tonymacx86.com/threads/the- ... on.286553/
Masz ustawione na No Caches, dlaczego? Dlaczego Custom UUID? -v w Boot Arguments, po co ci jeszcze ten biały tekst przy starcie?
Masz w Devices/Properties PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0):
AAPL,ig-platform-id
00001259 - Used when the Desktop iGPU is used to drive a display - Monitor masz na karcie intelowej??
03001259 - Used when the Desktop iGPU is only used for computing tasks and doesn't drive a display - To powinio być jeśli monitor podłączony jest do RX580.
Co do USB to należy wykonać USB mapping - szukaj usb mapping hackintool. Opisów są miliony w sieci. https://www.tonymacx86.com/threads/the- ... on.286553/
Masz ustawione na No Caches, dlaczego? Dlaczego Custom UUID? -v w Boot Arguments, po co ci jeszcze ten biały tekst przy starcie?
Masz w Devices/Properties PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0):
AAPL,ig-platform-id
00001259 - Used when the Desktop iGPU is used to drive a display - Monitor masz na karcie intelowej??
03001259 - Used when the Desktop iGPU is only used for computing tasks and doesn't drive a display - To powinio być jeśli monitor podłączony jest do RX580.
Bootloader OC
Bootloader OC
OsxAptioFix2Drv-free2000.efi zamieniłem na OsxAptioFixDrv.efi, system wystartował normalnie, więc jest w porządku?
Usb to jakoś ogarnę, spróbuję hahaha
Odznaczyłem w configuratorze No Caches jak i Custom UUID usunąłem. Teraz będzie okej ?
Wpis co do monitora zmieniłem, bo mam go na RX'ie więc system zabootował
Reszta driverów jest okej? Dodam że to jest ostatnia wersja clovera. Zmieniłem driver na Virtual.smc.
Coś jeszcze zostało do usprawnienia tego configu, żeby wszystko było w porządku z wyjątkiem, usb? Flagi do bootowania są w porządku?
Usb to jakoś ogarnę, spróbuję hahaha
Odznaczyłem w configuratorze No Caches jak i Custom UUID usunąłem. Teraz będzie okej ?
Wpis co do monitora zmieniłem, bo mam go na RX'ie więc system zabootował
Reszta driverów jest okej? Dodam że to jest ostatnia wersja clovera. Zmieniłem driver na Virtual.smc.
Coś jeszcze zostało do usprawnienia tego configu, żeby wszystko było w porządku z wyjątkiem, usb? Flagi do bootowania są w porządku?