@Alpha01 generalnie masz rację z tym przejściem ale ja zawsze stoję na stanowisku, że lepsze jest wrogiem dobrego.
Jak działa i jest wygodne to poczekam aż „lepsze” da coś więcej nić powiew świeżości
DKnoto pisze: 20 lut 2021, 13:12
generalnie masz rację z tym przejściem ale ja zawsze stoję na stanowisku, że lepsze jest wrogiem dobrego.
Jak działa i jest wygodne to poczekam aż „lepsze” da coś więcej nić powiew świeżości
@Alpha01 masz rację, ja tego nie neguję. Tylko w moim przypadku mam bez zarzutu działającego Clovera więc wymiana na działające OpenCore nic nie wnosi w tym zakresie
@Alpha01@wocek rozumiem te argumenty i to jest na plus, ale jeszcze raz powtórzę, w mojej obecnej sytuacji nic mi to nie daje więc nie mam ciśnienia. Jak projekt dojrzeje, a patrząc w kommity na githubie to jeszcze trochę bugów poprawiają, wtedy się przesiądę. Nie jestem żadnym fanem Clovera, po prostu w tej chwili mi wystarcza
BTW. Wiecie może jak zablokować na starcie komunikat systemowy, że nie rozpoznał jakiegoś dysku i proponuje mi jego inicjowanie?
Dyskusja o wyższości OC nad Cloverem przypomina spór katolików z protestantami, podczas gdy obie religie cel mają ten sam czyli doprowadzenie delikwenta do źródła
Oba loadery mają swoje plusy i minusy, ale obecnie punkty zbiera OC.
Co do dysku to najpierw trzeba by było wiedzieć co tam jest i czy aby nie są to ważne rzeczy. I sprawdzić jak jest sformatowany.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC