Ekran ładowania - pytanie
Re: Ekran ładowania - pytanie
Może problem wynika z tego, że w systemie pokazuje mi podłączony monitor 27" a w rzeczywistości jest 32"? W sumie dziwne to trochę.
Re: Ekran ładowania - pytanie
Już znalazłem, w sumie przez przypadek. Ustawione było standardowo skalowanie obrazu do fullHD, a cały czas byłem przekonany że pulpit mojave jest ustawiony na 4k, bo tak było napisane w "monitor"
Zmieniłem skalowanie do 2k, bo w większej rozdzielczości jest wszystko bardzo małe. Gdy zmieni się skalowanie w ustawieniach automatycznie zmienia się wielkość logo "po mignięciu", to rozwiązało zagadkę.
Mam jeszcze taki problem, że używam na tym monitorze dwóch urządzeń jednocześnie (konsola i PC na którym jest OS X) i przełączam się miedzy nimi guzikiem od monitora. Gdy przełączę z PC na konsolę to jest dobrze, jednak gdy przełączę z konsoli na PC to monitor nie dostaje sygnału od PC i się wyłącza. Pod windowsem dobrze działa, problem dotyczy tylko OS X. Oba urządzenia podłączone pod dwa różne gniazda HDMI w monitorze. Kiepsko, że się tak dzieje bo muszę ponownie uruchamiać komputer żeby widzieć ekran.

Mam jeszcze taki problem, że używam na tym monitorze dwóch urządzeń jednocześnie (konsola i PC na którym jest OS X) i przełączam się miedzy nimi guzikiem od monitora. Gdy przełączę z PC na konsolę to jest dobrze, jednak gdy przełączę z konsoli na PC to monitor nie dostaje sygnału od PC i się wyłącza. Pod windowsem dobrze działa, problem dotyczy tylko OS X. Oba urządzenia podłączone pod dwa różne gniazda HDMI w monitorze. Kiepsko, że się tak dzieje bo muszę ponownie uruchamiać komputer żeby widzieć ekran.