Lenovo Z50-70 - Kernel Panic na początku instalacji
Re: Lenovo Z50-70 - Kernel Panic na początku instalacji
Kaszana zostaje. Wymienię folder i dam znać. Swoją drogą znalazłem film ciapatego tłumaczący jak skonfigurować config.plist oraz jakie kexty dać. https://www.youtube.com/watch?v=fUCt2HLMUDg
Ok, mamy postęp Panowie 
Teraz na początku jedzie mi z góry na dół tekst o tym jakie kexty zostały wczytane i takie tam (ciężko odczytać, sprawnie to idzie). Potem zaczynają się schody. Na ekranie mam poszatkowane logo Apple (4 loga z lewej i 4 z prawej) pod którymi są paski ładowania (ładuje się bardzo szybko) i potem taka kaszana jak wcześniej Z TYM ŻE ! Z tym że to jest ewidentnie menu. Mogę sobię wybrać jakieś opcje (wtedy pasek tej kaszany robi się taki bardziej fioletowy) i cośtam poklikać.
Czyli system ładuje, tylko z grafą coś jest nie tak. Podrzucam więc wszystkie pliki z mojego pena do przejrzenia, co jest nie tak. Jak na razie wszystko idzie do przodu
Oto link, żadnych wirusów nie ma: https://we.tl/t-Yaaf3DS1Xm
Na moje oko to coś z kextami bo kątem oka widziałem "can't load kext (...)" na napisach początkowych.

Teraz na początku jedzie mi z góry na dół tekst o tym jakie kexty zostały wczytane i takie tam (ciężko odczytać, sprawnie to idzie). Potem zaczynają się schody. Na ekranie mam poszatkowane logo Apple (4 loga z lewej i 4 z prawej) pod którymi są paski ładowania (ładuje się bardzo szybko) i potem taka kaszana jak wcześniej Z TYM ŻE ! Z tym że to jest ewidentnie menu. Mogę sobię wybrać jakieś opcje (wtedy pasek tej kaszany robi się taki bardziej fioletowy) i cośtam poklikać.
Czyli system ładuje, tylko z grafą coś jest nie tak. Podrzucam więc wszystkie pliki z mojego pena do przejrzenia, co jest nie tak. Jak na razie wszystko idzie do przodu

Oto link, żadnych wirusów nie ma: https://we.tl/t-Yaaf3DS1Xm
Na moje oko to coś z kextami bo kątem oka widziałem "can't load kext (...)" na napisach początkowych.
Ten glitch na logo wygląda tak: https://www.reddit.com/r/hackintosh/com ... cs_glitch/, potem jest ten poprzedni, biały
Ten efekt mam na kilku instalacjach i generalnie w niczym nie przeszkadza.Lewko pisze: 09 sie 2019, 13:53 …Na ekranie mam poszatkowane logo Apple (4 loga z lewej i 4 z prawej) pod którymi są paski ładowania (ładuje się bardzo szybko) …
Desktop: Dell OptiPlex 7040 | Intel Core i7 6700 | HD 530 | AMD Radeon FirePro W5100 | 24GB RAM
- SSD/M.2 WD Black SN750 1TB: macOS Catalina 10.15.7 (19H1011)
- SSD/SATA Samsung 850 EVO 120 GB: macOS High Sierra 10.13.6 (17G14042)
Czy czytałeś ten przewodnik https://www.tonymacx86.com/threads/guid ... en.256490/ ?
Desktop: Dell OptiPlex 7040 | Intel Core i7 6700 | HD 530 | AMD Radeon FirePro W5100 | 24GB RAM
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
To wygląda na moją EFI, ale brakuje 1 foldera, ACPI z patchami. One są potrzebne, bez tego trochę to nie ma sensu.
To znaczy nie mam pojęcia czy zadziała, trzeba by inaczej ustawić grafikę i dodać nv_disable=1 w argumentach bootowania.
Brakuje tego: Jeśli testowałeś z tymi patchami i działało gorzej, to trzeba wybrać inną metodę odpalania grafiki.
To znaczy nie mam pojęcia czy zadziała, trzeba by inaczej ustawić grafikę i dodać nv_disable=1 w argumentach bootowania.
Brakuje tego: Jeśli testowałeś z tymi patchami i działało gorzej, to trzeba wybrać inną metodę odpalania grafiki.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Ok, a jak wygenerować patche nie mając Makówy ?
Od biedy mogę postawić wirtualkę żeby dodać patche ale wolę tego uniknąć - i tak musiałbym skądś wyczasnąć DMG Mojave a wirusów przy okazji nie naciągnąć.
Z ciekawości: jakie inne metody odpalania grafiki są dostępne ?

Z ciekawości: jakie inne metody odpalania grafiki są dostępne ?
Wirusów nie naciągniesz, obraz pobierze się bezpośrednio z Apple.
Na jakim systemie chcesz postawić wirtualkę?
Na jakim systemie chcesz postawić wirtualkę?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
"Ok, a jak wygenerować patche nie mając Makówy"
O jakie ci chodzi? Te ze screenshota były w zip.
Inne metody to inne sekcje w config,plist. W mojej EFI jest stosunkowo nawa metoda, opis w Devices/Arbitrary:
Inne to przykładowo Sekcja Graphics Inject Intel i ig-platform-id.
O jakie ci chodzi? Te ze screenshota były w zip.
Inne metody to inne sekcje w config,plist. W mojej EFI jest stosunkowo nawa metoda, opis w Devices/Arbitrary:
Inne to przykładowo Sekcja Graphics Inject Intel i ig-platform-id.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Inaczej: mając ten nośnik w takim stanie co należałoby z nim zrobić żeby zwiększyć szansę zadziałania w miarę możliwości bez uciekania się do instalacji z użyciem VMWare ?
Swoją drogą i tak robię tego pendrive od nowa bo ktoś z rodziny mi go buchnął i wgrał tam jakieś filmy...
Swoją drogą i tak robię tego pendrive od nowa bo ktoś z rodziny mi go buchnął i wgrał tam jakieś filmy...