Potrzebny plik config.plist dla Radeon HD 7770 1GB.
Re: Potrzebny plik config.plist dla Radeon HD 7770 1GB.
Na jednym dysku. Usunąłem Windowsa 10 i tylko MacOS miałby być na tym dysku do czasu, aż nie uda się go włączyć po instalacji. Wtedy mogę instalować Windowsa obok.
Znacznie lepsza metoda to osobny dysk na Win i osobny ma macOS.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Clover nie jest w instalce. Nadal nie napisałeś, co instalujesz, na 99% jakieś distro typu all in one._Prime wrote: 05 Jun 2019, 13:51 Sięgnąłem informacji i w pierwszej kolejności powinienem zainstalować MacOS, a następnie Windowsa. Stąd ponoć informacja o Missing operating system. Nic nie mam do stracenia, więc wymazałem cały dysk i teraz instaluje się MacOS. Dla pewności samego maca zainstaluje i zobaczę co dalej.
Rozumiem że Clover jest już w samej instalce, tak?
Informacja missing operating system to nic innego jak wiadomość o tym, że nie masz zainstalowanego bootloadera - Clovera.
Windows można spokojnie instalować po zainstalowaniu MacOS. Po zmianie nazwy pliku bootmgfw.efi w EFI/Microsoft/Boot mamy z powrotem Clovera.
Tu masz poradnik, co i jak zrobić, zmieniasz tylko kexty i config: viewtopic.php?t=29
Jak tak dalej pójdzie, to sobie ponabijam posty

Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | macOS Big Sur beta 8
Wszystko jasne.
Jak to nie napisałem, co instaluje? Napisałem wcześniej, że instaluje Sierra.
Jak to nie napisałem, co instaluje? Napisałem wcześniej, że instaluje Sierra.
Skąd wytrzasnąłeś tą Sierrę, jak wykonałeś instalator itd. Nie wiesz nic o Cloverze, a to podstawa, więc wnioskuję że masz jakieś AiO które generuje tylko mnóstwo problemów.
Już nawet nie wspominam o specyfikacji kompa, bo nie ma sensu prosić się dziesiąty raz o to samo.
Powodzenia
Już nawet nie wspominam o specyfikacji kompa, bo nie ma sensu prosić się dziesiąty raz o to samo.
Powodzenia

Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | macOS Big Sur beta 8
Link również podawałem wcześniej, skąd botowałem i pobierałem obraz.
Asus P5QL-E, Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz, 4GB Ram.
To wszystko robię hobbystycznie. Nie uda się zainstalować maca, to sobie daruję.
Asus P5QL-E, Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz, 4GB Ram.
To wszystko robię hobbystycznie. Nie uda się zainstalować maca, to sobie daruję.
Wykonaj sobie na pendrive bootowalengo Clovera z BootDIskUtility: viewtopic.php?f=17&t=125 (robisz tylko partycję 200MB i tylko Clovera), zbootuj z USB i wybierz swój zainstalowany macOS. Dodaj flagę "-v" (verbose), zobaczymy na czym wykrzaczy się podczas ładowania. Możliwe, że wyrzuci komunikat Unsupported CPU, wtedy będzie trzeba w configu podstawić inny.
W domu mam config pod P5Q-PRO, płyta jest niemal identyczan, podeślę ci, Sierra powinna spokojnie ruszyć.
W domu mam config pod P5Q-PRO, płyta jest niemal identyczan, podeślę ci, Sierra powinna spokojnie ruszyć.