Instalacja na Z390 pro
Re: Instalacja na Z390 pro
Dobra rozsypał się znowu,
Wydaje mi się ze problem jest z dyskiem, nie widać go w cloverze. Może trzeba dać inny kext do dysku ? Ja wczensiej z tym dyskiem nie miałem w ogóle problemu, klon z zewnetrznego dysku za każdym razem odpala
Wydaje mi się ze problem jest z dyskiem, nie widać go w cloverze. Może trzeba dać inny kext do dysku ? Ja wczensiej z tym dyskiem nie miałem w ogóle problemu, klon z zewnetrznego dysku za każdym razem odpala
Gigabyte Z390 Aorus Pro, Core i7- 9700K, MSI Radeon RX 5700 XT, 32 GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200
Dysk to https://shop.westerndigital.com/de-de/p ... A-480G-G26
No to przychodzi mi do głowy, bo skoro superduper! dobrze skopiował dysk. To powinien działać skoro mi zewnetrze WD dysk działa za każdym razem
No to przychodzi mi do głowy, bo skoro superduper! dobrze skopiował dysk. To powinien działać skoro mi zewnetrze WD dysk działa za każdym razem
Gigabyte Z390 Aorus Pro, Core i7- 9700K, MSI Radeon RX 5700 XT, 32 GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Psss, ale nikomu nie zdradź tajemnicy. Ta firma to raczej Scheiß!
I wiem to z własnego doświadczenia.
SD Karty wysiadły mi wszystkie tej firmy, a drogi SANDISK 64GB ULTRA FLAIR USB3 stick po 20 sekundach kopiowania się tak nagrzewał, że tracił transfer do kilku bytów na sekundę! Omijać tą markę.
Co jeszcze możesz zrobić to inny port SATA wypróbować i inny program. https://drive.google.com/drive/folders/ ... vMWX_xoSH9,
w drugom rzędzie Carbon Copy Cloner - zezwoli na testowanie.
I wiem to z własnego doświadczenia.
SD Karty wysiadły mi wszystkie tej firmy, a drogi SANDISK 64GB ULTRA FLAIR USB3 stick po 20 sekundach kopiowania się tak nagrzewał, że tracił transfer do kilku bytów na sekundę! Omijać tą markę.
Co jeszcze możesz zrobić to inny port SATA wypróbować i inny program. https://drive.google.com/drive/folders/ ... vMWX_xoSH9,
w drugom rzędzie Carbon Copy Cloner - zezwoli na testowanie.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Szczerze to myślałem że ta firma trzyma poziom, ze az taka zła nie jest 
A więc tak zrobiłem klon CCC, teraz odpala bez problemu mam nadzieje ze nic się nie zepsuje po czasie jak wcześniej to było. Wyrzuciłem kext usb oraz opcje slide. Dodałem kext - wifi, radeon.
Teraz powiedz mi jak włączyć SIP?

A więc tak zrobiłem klon CCC, teraz odpala bez problemu mam nadzieje ze nic się nie zepsuje po czasie jak wcześniej to było. Wyrzuciłem kext usb oraz opcje slide. Dodałem kext - wifi, radeon.
Teraz powiedz mi jak włączyć SIP?
Ok działa, to chyba wszystko
Ostatnie pytania i można zamknąć rekordowy temat hah
1. Gdybym chciał z czasem zmienić ten dysk na samsung evo m2, to po prostu zrobić klona systemu jak teraz ? Czy jest potrzebny jakiś kext ?
2. Mogę podłączyć bez problemu dysk z windowsem 10 to będzie mi działać bez problemu ?
3. Gdybym chciał podkręcić procesor to tak samo jak w przypadku windowsa ?

Ostatnie pytania i można zamknąć rekordowy temat hah
1. Gdybym chciał z czasem zmienić ten dysk na samsung evo m2, to po prostu zrobić klona systemu jak teraz ? Czy jest potrzebny jakiś kext ?
2. Mogę podłączyć bez problemu dysk z windowsem 10 to będzie mi działać bez problemu ?
3. Gdybym chciał podkręcić procesor to tak samo jak w przypadku windowsa ?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
1. Nie potrzebny kext, jedynie trzeba uważać na dyski z dodatkiem słowa "plus". Te muszą mieć już najnowsze firmware, inaczej są niekompatybilne.
2. Tak, jedynie wyłączyć w Windows hibernację. Bo to czasami przeszkadza macOS.
3. No problemo. Będzie i na macOS nieco szybciej.
2. Tak, jedynie wyłączyć w Windows hibernację. Bo to czasami przeszkadza macOS.
3. No problemo. Będzie i na macOS nieco szybciej.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Dzięki, mam jeszcze jeden problem. Nie działa mi wyszukiwania Spotlight - nie wyszukuje mi aplikacji. Próbowałem usunąć oraz dodać dysk na nowo, oraz jakiś innych poradników z neta, jednak nie działa dalej. Masz może na to jakiś sposób?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Odbudowa biblioteki może pomóc. Ściągnij sobie darmowy program onyx dla swojej wersji systemu i przeprowadź optymalizację.
https://www.titanium-software.fr/en/onyx.html
https://www.titanium-software.fr/en/onyx.html
Bootloader OC
Bootloader OC