Instalacja na Z390 pro
Re: Instalacja na Z390 pro
A więc tak bez tego dodatkowego kext, wifi oraz bluetooth (AirDrop) działa bez problemu. Wiec nie wiem czy dodawać ten kext?
Nie działa tylko sidecar, a wcześniej działało. Ale to nie jest ważne akurat
A ja wrzuciłem ten dodatkowy kext który daleś mi do karty graficznej.
Nie działa tylko sidecar, a wcześniej działało. Ale to nie jest ważne akurat

A ja wrzuciłem ten dodatkowy kext który daleś mi do karty graficznej.
Gigabyte Z390 Aorus Pro, Core i7- 9700K, MSI Radeon RX 5700 XT, 32 GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Wystartuj to terminalem i zobacz co powie:
- Załączniki
-
- VDADecoderChecker.zip
- (5.32 KiB) Pobrany 94 razy
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Jasne,
Chciałem się sam przypomnieć ale właśnie znowu coś zepsułem i musiałem z kopii dysku odpalać ale to juz sam ogarnę
Po prostu nie działały mi pęk kluczy, coś usunąłem i nie bortuje ale to zrobie zgram z przenośnego dysku, na zwykły i będzie działać
Już w tym nie grzebie sam bo zepsuje
Chciałem się sam przypomnieć ale właśnie znowu coś zepsułem i musiałem z kopii dysku odpalać ale to juz sam ogarnę

Po prostu nie działały mi pęk kluczy, coś usunąłem i nie bortuje ale to zrobie zgram z przenośnego dysku, na zwykły i będzie działać

Już w tym nie grzebie sam bo zepsuje

Gigabyte Z390 Aorus Pro, Core i7- 9700K, MSI Radeon RX 5700 XT, 32 GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200
No tutaj lepiej 
Tak wiem ze to jest od EFI ale dodawałem nowe EFI z tego zewnetrznego dysku który działa. Wiec nie powinno być problemu
Dodałem Twoje EFI co mi właśnie podesłałeś i

Tak wiem ze to jest od EFI ale dodawałem nowe EFI z tego zewnetrznego dysku który działa. Wiec nie powinno być problemu
Dodałem Twoje EFI co mi właśnie podesłałeś i
- Załączniki
-
- CDC096D9-BFEC-499C-8A5E-4B3F0CE46CD2.jpeg (229.16 KiB) Przejrzano 1285 razy
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Bardzo dziwne.
A z jakiego EFI wcześniej udawało ci się wejść do systemu? No i pytanie na jakiej jesteś kacie graficznej?
Nie zresetował się BIOS?
"Twoje", no weź no z tymi grzecznościowymi formami nie przesadzaj...
A z jakiego EFI wcześniej udawało ci się wejść do systemu? No i pytanie na jakiej jesteś kacie graficznej?
Nie zresetował się BIOS?
"Twoje", no weź no z tymi grzecznościowymi formami nie przesadzaj...

Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
To jest mega dziwne,
No właśnie to samo EFI
Nie ja sam zresetowałem bios dzisiaj i na nowo wgrałem te ustawienia co były wczensiej bo myślałem ze coś z biosem jest nie tak.
A karta obecnie 5700, ale bez znaczenia przekładałem i to samo było
EDIT - nie wiem jak ale za próba nr 5000 wyświetlił mi się dysk SSD, wszedłem w niego i odpalił bez problemu. Pytanie czy jak zresetuje system to czy znowu mi się to pokaże, bo jak mówie przez cały dzień ani razu mi sie to nie pokazało
No właśnie to samo EFI

Nie ja sam zresetowałem bios dzisiaj i na nowo wgrałem te ustawienia co były wczensiej bo myślałem ze coś z biosem jest nie tak.
A karta obecnie 5700, ale bez znaczenia przekładałem i to samo było
EDIT - nie wiem jak ale za próba nr 5000 wyświetlił mi się dysk SSD, wszedłem w niego i odpalił bez problemu. Pytanie czy jak zresetuje system to czy znowu mi się to pokaże, bo jak mówie przez cały dzień ani razu mi sie to nie pokazało
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Reset NVRAM robiłeś - F11?
Na razie używaj tylko RX 570. Tak dla pewności. Tak zawodowo to co robisz, potrzebujesz faktycznie mocnej 5700?
Nie przeoczyłeś czegoś w BIOS?
17 Strona. To będzie rekord, hahahah
Na razie używaj tylko RX 570. Tak dla pewności. Tak zawodowo to co robisz, potrzebujesz faktycznie mocnej 5700?
Nie przeoczyłeś czegoś w BIOS?
17 Strona. To będzie rekord, hahahah
Bootloader OC
Bootloader OC