Ekran ładowania - pytanie
Re: Ekran ładowania - pytanie
Wyłączyłem usypianie dysków i to rozwiązało problem 

Chciałbym jeszcze zapytać w tym temacie żeby nie zaśmiecać forum, bo pytanie podobne.
Kupiłem sobie monitor LG 32UD59-B posiada rozdzielczość 4k i jest taki problem, że nie skaluje logo na ekranie ładowania do czasu tego mignięcia (jest duże i niewyraźne) później jest dobrze zeskalowane. Próbowałem ustawiać w cloverze rozdzielczość, ale niestety nic to nie daje. Czy da się to jakoś naprawić?
Kupiłem sobie monitor LG 32UD59-B posiada rozdzielczość 4k i jest taki problem, że nie skaluje logo na ekranie ładowania do czasu tego mignięcia (jest duże i niewyraźne) później jest dobrze zeskalowane. Próbowałem ustawiać w cloverze rozdzielczość, ale niestety nic to nie daje. Czy da się to jakoś naprawić?
Dzięki, działa
A da się może w jakiś sposób zmienić rozdzielczość tego loga "po mignięciu"?

Niestety nic się nie zmieniło. Wpisywałem różne wartości i nic, trudno niech tak będzie.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
To niestety nie takie proste. Ja kombinowałem z moim 4K kilka tygodni by osiągnąć ciągłość rozdzielczości. Efekt idealny jest taki, że nie przełącza między różnymi rozdzielczościami w trakcie bootowania. Od menu Clovera do wejścia w system jest rozdzielczość 4K.
Naturalnie przełącza podczas poszczególnych faz, ale z 4K na 4K i to nie jest już takie rzucające się w oczy. EFI gra tu też rolę. Czasami theme Clovera coś zmienia.
Naturalnie przełącza podczas poszczególnych faz, ale z 4K na 4K i to nie jest już takie rzucające się w oczy. EFI gra tu też rolę. Czasami theme Clovera coś zmienia.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
U mnie zostawiłem tak:
logo (fullHD - jest jakieś niewyraźne w porównaniu do tego kolejnego. Mogę zmieniać jego rozdzielczość i ustawić 4k, ale zostawiłem żeby była taka sama wielkość jak tego drugiego)->logo (fullHD, jest ostre i wyraźne. Nie umiem zmienić jego rozdzielczości)->system (4k).
logo (fullHD - jest jakieś niewyraźne w porównaniu do tego kolejnego. Mogę zmieniać jego rozdzielczość i ustawić 4k, ale zostawiłem żeby była taka sama wielkość jak tego drugiego)->logo (fullHD, jest ostre i wyraźne. Nie umiem zmienić jego rozdzielczości)->system (4k).