Potrzebny Ethernet przy instalacji MacOS
Re: Potrzebny Ethernet przy instalacji MacOS
Ok.
narzędzie dyskowe widzi mój dysk i pozala mi go sformatować, ale nie pozwala aby na nim odtworzyć system
Szczerze mówiąc nie wiem jaki dokładnie plik mam wkleić i w to miejsce
narzędzie dyskowe widzi mój dysk i pozala mi go sformatować, ale nie pozwala aby na nim odtworzyć system
Szczerze mówiąc nie wiem jaki dokładnie plik mam wkleić i w to miejsce
Na początku normalny format Windows i potem jeszcze w Applowskim narzędziu i nic więcej
a jak powinieniem?
a jak powinieniem?
dziwna spawa bo u mnie tylko jest tak wie ktoś dlaczego ? (dlatego nie umie zainstalować MacOS)
https://zapodaj.net/f0d8d34e4fa95.jpg.html
https://zapodaj.net/f0d8d34e4fa95.jpg.html
Windows jest jak winda, Linux jak schody ale, widział ktoś zepsute schody ?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Kliknij "zainstaluj ponownie OS X", to zobaczymy co się stanie. Tylko że w tym momencie musisz mieć już miejsce na OSX.
Jeśli czytałaś PDF który posłałem, to wiesz co robić. Partycja musi być sformatowana w GUID, HFS+, narzędziem dyskowym.
Tylko nie zniszcz sobie Windowsa przy okazji.
Jeśli czytałaś PDF który posłałem, to wiesz co robić. Partycja musi być sformatowana w GUID, HFS+, narzędziem dyskowym.
Tylko nie zniszcz sobie Windowsa przy okazji.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Nie mam możliwości przygotowania takowej partycji ponieważ nie u mnie jej przygotować bo dając instalację pisze iż dysk nie posiada odpowiedniej partycji A w narzędziach dyskowych nie mam opcji utworzenia takowej o której napisales
Windows jest jak winda, Linux jak schody ale, widział ktoś zepsute schody ?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Jest tam gdzieś od 20 lat a może i więcej.
W twoim wypadku jeśli masz już partycję z Windows (dlatego mówiłem o osobnym dysku dla mac OS X) nie możesz partycjonować od nowa a jedynie dodać partycję, inaczej skasujesz Windows. Inna sprawa, czy partycjonowanie będzie dostępne w instalatorze mac OS X. Pewnie nie.
Zrób tak, w Windows dodaj partycję exFAT. I tą później podczas instalacji OS X wymaż używając Mac OS Extended kronikowany.
Ale najlepiej zdobądź jakiś dysk. Kupisz używany za 100. Najlepiej SSD. Pakowanie Windows i Mac OS na jeden dysk jest niedobrym pomysłem.
W twoim wypadku jeśli masz już partycję z Windows (dlatego mówiłem o osobnym dysku dla mac OS X) nie możesz partycjonować od nowa a jedynie dodać partycję, inaczej skasujesz Windows. Inna sprawa, czy partycjonowanie będzie dostępne w instalatorze mac OS X. Pewnie nie.
Zrób tak, w Windows dodaj partycję exFAT. I tą później podczas instalacji OS X wymaż używając Mac OS Extended kronikowany.
Ale najlepiej zdobądź jakiś dysk. Kupisz używany za 100. Najlepiej SSD. Pakowanie Windows i Mac OS na jeden dysk jest niedobrym pomysłem.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Jak powinienem sformatować dysk, aby system MacOS mogł mi się na nim zainstalować?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Zależy jaki system instalujesz i zależy jaki chcesz mieć docelowo. I zależy czym jest dysk fizyczny.
Na Mojave APFS.
APFS bez żadnych rozszerzeń. Jeśli jest to stary talerz mechaniczny niektórzy formatują na stary system
Format: Mac OS Extended (kronikowany)
Schemat: Mapa partycji GUID
Na Mojave APFS.
APFS bez żadnych rozszerzeń. Jeśli jest to stary talerz mechaniczny niektórzy formatują na stary system
Format: Mac OS Extended (kronikowany)
Schemat: Mapa partycji GUID
Bootloader OC
Bootloader OC