Nie. Czytałeś jakieś poradniki? Bo nie wygląda
Clovera pobierasz https://github.com/Dids/clover-builder/releases i instalujesz na partycji EFI. Po zainstalowaniu wrzucasz swój config.plist i kexty.
Potem w menu Clovera wybierasz opcje i dalej: "Add Clover boot options for all entries". To dodaje wpis do bootmenu EFI. Restartujesz i bootujesz z Clovera na dysku.
Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | macOS Big Sur beta 8
Czytaj ze zrozuminiem. Chyba jasne że lepiej partycjonować już z systemu, a że dysków nie widać, tej informacji w momencie pisania mojego postu nie było. Więc może zejdź trochę z tonu czepiania się.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Alpha01 wrote: 05 Jun 2019, 13:34
Chyba jasne że lepiej partycjonować już z systemu
Nie napisał czy ma jakikolwiek system zainstalowany, jak partycjonowane dyski itd.
P.S. W poprzenim swoim poście twierdzisz, że lepiej partycjnonować pod instalatorem
Na razie bazujemy na domysłach, nie wiadomo nawet jaki macOS autor instaluje, a to istotne.
Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | macOS Big Sur beta 8
Sięgnąłem informacji i w pierwszej kolejności powinienem zainstalować MacOS, a następnie Windowsa. Stąd ponoć informacja o Missing operating system. Nic nie mam do stracenia, więc wymazałem cały dysk i teraz instaluje się MacOS. Dla pewności samego maca zainstaluje i zobaczę co dalej.
Rozumiem że Clover jest już w samej instalce, tak?
Instalujesz na jednym dysku? Jak robiłeś według poradnika, to Clover masz na USB. I z tego bootujesz tak długo, aż nie przekopiujesz EFI na SSD docelowe.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC