DRM - czy istnieje sposób żeby to załatać?

Garść użytecznych porad.
Awatar użytkownika
wocek
Posty: 162
Rejestracja: 05 lis 2020, 22:00

DRM - czy istnieje sposób żeby to załatać?

Post autor: wocek »

Cześć,

jak dotąd wszystko działa mi bardzo dobrze z wyjątkiem Netfliksa na Safari. Istnieje jakiś sposób, żeby to załatać bez kupowania dGPU?
Desktop (iMac 20,1): MSI B460M-A PRO | Intel Core i3-10100 3.6 GHz | UHD 630 | GOODRAM IRDM X 2x8 GB 2666 MHz
NEC EA244WMi | KRUX Prism | OpenCore
Awatar użytkownika
Alpha01
Posty: 3285
Rejestracja: 21 kwie 2019, 18:04
Lokalizacja: Silesia Superior

Re: DRM - czy istnieje sposób żeby to załatać?

Post autor: Alpha01 »

Niestety DRM jest zepsuty dla systemów obsługujących tylko iGPU. W niektórych wersjach macOS komuś się coś udało, ale to raczej wyjątki.
Sam tego nie używam, więc mam nikłe pojęcie. Może inny browser działa.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, SAPPHIRE RX 570 NITRO+, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Awatar użytkownika
wocek
Posty: 162
Rejestracja: 05 lis 2020, 22:00

Re: DRM - czy istnieje sposób żeby to załatać?

Post autor: wocek »

Alpha01 pisze: 24 mar 2021, 14:55 Niestety DRM jest zepsuty dla systemów obsługujących tylko iGPU. W niektórych wersjach macOS komuś się coś udało, ale to raczej wyjątki.
Sam tego nie używam, więc mam nikłe pojęcie. Może inny browser działa.
Chrome oczywiście działa, bo on DRM emuluje, więc będzie działać zawsze. Z Chrome jest tylko taki problem, że pożera strasznie dużo zasobów.
Desktop (iMac 20,1): MSI B460M-A PRO | Intel Core i3-10100 3.6 GHz | UHD 630 | GOODRAM IRDM X 2x8 GB 2666 MHz
NEC EA244WMi | KRUX Prism | OpenCore
Awatar użytkownika
Alpha01
Posty: 3285
Rejestracja: 21 kwie 2019, 18:04
Lokalizacja: Silesia Superior

Re: DRM - czy istnieje sposób żeby to załatać?

Post autor: Alpha01 »

Tak to jest, ponieważ nie używa karty graficznej.
Nie przeskoczysz tego na razie. Tak prawdę mówiąc to nie wiadomo gdzie jest błąd. Są teorie ale na razie nie ma poprawki.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, SAPPHIRE RX 570 NITRO+, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Awatar użytkownika
wocek
Posty: 162
Rejestracja: 05 lis 2020, 22:00

Re: DRM - czy istnieje sposób żeby to załatać?

Post autor: wocek »

Tzn. na stronie Dortanii w sekcji post-inslall była zdaje się jakaś informacja, że któraś wersja Lilu i któraś wersja WhateverGreen poprawiały to, ale kolejne wersje tych kextów przywracały błąd (już nie pamiętam jakie było tego uzasadnienie).
Desktop (iMac 20,1): MSI B460M-A PRO | Intel Core i3-10100 3.6 GHz | UHD 630 | GOODRAM IRDM X 2x8 GB 2666 MHz
NEC EA244WMi | KRUX Prism | OpenCore
ODPOWIEDZ