Zmiana karty graficznej. Pomoc w doborze.
Re: Zmiana karty graficznej. Pomoc w doborze.
Najchętniej to bym karty nie zmieniał i zostawił swojego rtx, ale cóż zrobić... wciąż nie mogę pojąć dlaczego nie wydadzą tych sterowników. Nie ma jakichś nieoficjalnych? 

Nie wydadzą, bo to nie ma sensu. 

Desktop (iMac 20,1): MSI B460M-A PRO | Intel Core i3-10100 3.6 GHz | UHD 630 | GOODRAM IRDM X 2x8 GB 2666 MHz
NEC EA244WMi | KRUX Prism | OpenCore
Ja w laptopie mam WX 7100. Jeśli chcesz serię WX to od 4100 w górę. WX 2100 i WX 3100 nie zadziałają, ćwiczyłem to ostatnio i chodzi tylko tryb VESA. Za kartę WX 5100 trzeba dać od 1500 zł w górę.
Desktop: Dell OptiPlex 7040 | Intel Core i7 6700 | HD 530 | AMD Radeon FirePro W5100 | 24GB RAM
- SSD/M.2 WD Black SN750 1TB: macOS Catalina 10.15.7 (19H1011)
- SSD/SATA Samsung 850 EVO 120 GB: macOS High Sierra 10.13.6 (17G14042)
Panowie, przygotowuje sobie USB i chciałbym się upewnić czy wszystko dobrze robię do mojej konfiguracji sprzętowej. Przesyłam Wam screeny z folderów. Czy kext'y i ssdt są dobrze dobrane?
Matka: ASUS PRIME Z390-A
CPU: Intel Core i7-9700K Cofee Lake
Matka: ASUS PRIME Z390-A
CPU: Intel Core i7-9700K Cofee Lake
- Attachments
-
- ssdt.jpg (6.62 KiB) Viewed 1868 times
-
- kexty.jpg (25.72 KiB) Viewed 1868 times
Tak jest OK, dodał bym jeszcze do ACPI: SSDT-PMC.aml
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Super, dzięki!
Postawiłem jednak na 5700 XT. W tym tygodniu będzie. Cieszę się, że po 1,5 rocznej przerwie wracam do OSX
Postawiłem jednak na 5700 XT. W tym tygodniu będzie. Cieszę się, że po 1,5 rocznej przerwie wracam do OSX

Panowie pojawił się problem, co prawda nie stricte z systemem, ale ktoś może będzie wiedział.
Otóż zamieniłem Geforca na Radeona. Radeon potrzebuje dwa kable zasilające więc dołożyłem jeszcze jeden i podłączyłem. Monitor po podłączeniu (dp) nie pokazuje nic. Sygnał raczej jest, ale nic się nie wyświetla. Próbowałem, resetować bios, wszedłem przez hdmi od plyty głównej do windowsa, usunąłem stery od nvidii, zainstalowałem od radeona. Komp wykrywa w ustawieniach Radeona. Ale jednak nic to nie dało. Dodam też że, wentylatory się nie kręcą i ledy nie świecą. Czy to problem z zasilaniem?
Edit: winą był kabel DP. Po HDMI dziala
Otóż zamieniłem Geforca na Radeona. Radeon potrzebuje dwa kable zasilające więc dołożyłem jeszcze jeden i podłączyłem. Monitor po podłączeniu (dp) nie pokazuje nic. Sygnał raczej jest, ale nic się nie wyświetla. Próbowałem, resetować bios, wszedłem przez hdmi od plyty głównej do windowsa, usunąłem stery od nvidii, zainstalowałem od radeona. Komp wykrywa w ustawieniach Radeona. Ale jednak nic to nie dało. Dodam też że, wentylatory się nie kręcą i ledy nie świecą. Czy to problem z zasilaniem?
Edit: winą był kabel DP. Po HDMI dziala

A masz pikerę w bootsarg?
Nie rozumiem o co chodzi?
Panowie pojawił się pierwszy problem podczas instalacji:
Proszę Was o pomoc.
Taki komunikat zazwyczaj wyskakuje przy problemach z USB. Ogólnie SSDT jest źle spatchowane. Pendrive był w gnieździe 2.0 czy 3.0?
Desktop (iMac 20,1): MSI B460M-A PRO | Intel Core i3-10100 3.6 GHz | UHD 630 | GOODRAM IRDM X 2x8 GB 2666 MHz