Asus U36JC

Masz komputer na którym chcesz zainstalować macOS? Przymierzasz się do kupna nowych podzespołów? Szukasz porady? Chętnie pomożemy!
Barty

Asus U36JC

Post autor: Barty »

Mam pytanie, czy na laptopie Asus U36JC da radę w miarę bezproblemowo zainstalować macOS oraz czy będzie to w pełni sprawnie działać? Jest to dość stary sprzęt ale do dzisiaj sprawnie działa na windowsie, szczególnie po wymianie dysku na SSD. Poniżej zamieszczam dokładną specyfikację.
CPU; i5 M 480 2,67 GHz
GPU: GeForce 310M
RAM: 8GB DDR3

Z tego co wiem to wyżej niż High Sierra nie będzie działać ze względu na GPU Nvidii.
Awatar użytkownika
Azteca
Mistrz

Re: Asus U36JC

Post autor: Azteca »

Raczej jesteś zdany na przeszukiwanie sieci. Ten sprzęt to antyk i nikt z nas tego nawet na oczy nie widział,. :D
Dla mnie raczej robota nieopłacalna. Radził bym wysłanie tego dziadka na zasłużoną emeryturę i zaopatrzenie się w coś nowszego, conajmniej na generacji Haswell albo nowszej. Sorry jeśli wiadomość przykra.
Barty

Re: Asus U36JC

Post autor: Barty »

Tak właśnie myślałem że na tak starych podzespołach może być problem. Chciałem postawić na nim macOSa bardziej z ciekawości niż do jakiegoś praktycznego zastosowania więc poczekam, może ktoś coś będzie więcej wiedział.
ODPOWIEDZ